Istorie, întrebare adresată de dariacordos2008, 8 ani în urmă

Care este importanța istorică a revoluției franceze și a perioadei napoleoniene ? Vă roggg e urgent !!Dau coroană si 16 puncte.​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de tonisandu1789
3

Revolutia franceza: Revoluția franceză  a fost o serie de revolte sociale și politice radicale din Franța, în perioada anilor 1789-1799, care a afectat profund istoria modernă a Franței, marcând declinul puternic al monarhiei și bisericii și apariția democrației și naționalismului.

Cea mai importanta realizare a lui Napoleon a reprezentat-o “ Codul civil “. Acesta era un grup de legi referitoare la casatorie , divorturi , mosteniri si proprietate. Daca pana atunci mostenirea era lasata doar primului baiat nascut ( dreptul de primogenitura ), acum bunurile se imparteau tuturor urmasilor.

Perioada Napoleoniana:

Epoca Napoleoniană este o perioadă din istoria Franței. Este considerată, în general, drept cel de-al patrulea stadiu al Revoluției franceze. Prima fază este considerată cea a Adunării Naționale, cea de-a doua fiind cea a Adunării Legislative, iar cea de-a treia fiind cea a Directoratului.

Epoca Napoleoniană se poate spune că începe cu lovitura de stat a lui Napoleon, prin care a fost răsturnat Directoratul, și se încheie cu Cele o sută de zile și cu înfrângerea de la Waterloo (9 noiembrie 1799 – 28 iunie 1815).


dariacordos2008: mulțumesc frumos
tonisandu1789: nu ai pentru ce , sper ca te am ajutat! Spor la scoala!
Alte întrebări interesante