Limba română, întrebare adresată de Tim21, 9 ani în urmă

Care este importanta portului festiv in viata unui om


Dau corona la cel mai bun raspuns

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de IonelaMureșan
1
Dupa parerea mea, portul festiv este foarte important in viata unui om, dar nu aceasi parere o au si altii, de exemplu, adeptii portului cotidian. Depinde de fiecare persoana cat este de patriot sau cata neimportanta ii ofera originii sale. Portul festiv autentic se patreaza inca din batrani si acest lucru nu trebuie uitat, deoarece stra-stra-bunicii nostri l-au pastrat cu sfintenie din generatie in generatie.
In primul rand, eu as fi tare bucuroasa/bucuros daca as detine un astfel de port festiv acasa in dulapul meu. L-as curata si l-as ingriji cu mare atentie, deoarece pentru mine ar fi foarte important. Imi aduc aminte ca mama ma imbracat intr-un astfel de port festiv atunci cand eram mica/mic la o serbare de la gradinita, tin sa va spun ca eram tare bucuroasa/bucuros in momentele acelea, deoarece ma simteam de-a locului, chiar daca pe atunci nu stiam eu prea multe despre patriotism.
In al doilea rand, eu nu sunt adepta/adeptul portului cotidian, desi aceasta este moda de acum si daca am merge imbracati pe strada in port festiv, cu siguranta lumea si copii ar rade de noi si s-ar uita ciudat, nesiind ca acestea ne sunt originile. Pe vremuri, atunci cand traiau stra-stra bunici nostrii, chiar si la scoala, copii mergeau imbracati in port festiv si nu in uniforme, cum este acum. Din pacate lumea s-a schimbat, iar cotidianul a pus stapanire pe noi.
In concluzie, portul festiv este foarte important pentru mine, dar nu toti sunt deacord cu parerea mea, ori uni recunosc, alti ba. Depinde de la om, la om aceasta importanta pentru portul festiv si pentru originile sale. Eu il voi purta cu mandrie ori de cate ori am ocazia si ma voi mandri cu tara mea si cu portul pe care aceasta il detine.
Alte întrebări interesante