Biologie, întrebare adresată de Dănuțaa1, 9 ani în urmă

care este legatura intre reticul endoplasmatic,vacuole,plastide,citoplasma si diviziune celulara? Dau funda

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Violet6
0
Reticulul endoplasmatic (RE) este un organit care se găsește la celulele eucariote. "Endoplasmatic" înseamna "în interiorul citoplasmei", iar "reticul" înseamna "pânză/rețea mică". RE modifică proteine, produce macromolecule și distribuie substanțele în celulă. În esență, reticulul endoplasmatic este sistemul elaborat de transport al celulei eucariote.
Vacuola este un organit celular, specific mai mult celulelor vegetale, deși sunt prezente și în unele celule animale. Sunt formațiuni pline cu suc vacuolar, delimitate de o membrană simplă.
Plastidele sunt organite caracteristice celulelor vegetale care se găsesc în citoplasmă. Acestea pot avea formă ovală, cilindrică sau lenticulară.
Citoplasma (numită și citosol sau hialoplasmă) reprezintă mediul intracelular, situat între membrana celulară și nucleul unei celule, constituind masa fundamentală a acesteia.

Ciclul celular sau ciclul de diviziune celulară reprezintă totalitatea proceselor care au loc pentru ca o celulă să realizeze diviziunea și replicarea fiziologia lor, interacțiile lor cu mediul înconjurător, ciclul lor de viață, diviziunea și moartea lor.
Sper ca te am ajutat
Alte întrebări interesante