Limba română, întrebare adresată de hirtiemaria, 8 ani în urmă

Care este mesajul textului Cetate in noapte de Lucina Blaga?
VA ROG AM NEVOIE REPEDE!! DAU COROANA!! ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Nader2019
3

Răspuns:

"Cetatea în noapte" este o poezie scrisă de Lucian Blaga, care descrie o imagine a unei cetăți înconjurate de o noapte întunecată. Poezia este considerată o metaforă pentru căutarea spirituală a omului, precum și pentru înțelegerea naturii umane și a universului.

Mesajul principal al poeziei este acela de a-și căuta sensul existenței și a înțelege adevărata natură a lucrurilor. Poezia sugerează că, ca și cetatea înconjurată de întuneric, oamenii sunt înconjurați de necunoscut și înțelegerea lor despre lume este limitată.

Poezia sugerează că, pentru a înțelege adevărul, omul trebuie să-și asume responsabilitatea de a căuta răspunsuri și să-și asume riscul de a se confrunta cu necunoscutul. În același timp, poezia sugerează că, în ciuda fricii și incertitudinii, omul trebuie să aibă curajul de a continua căutarea și să înțeleagă că înțelegerea adevărului este esențială pentru a-și găsi sensul existenței.


hirtiemaria: Multumesc mult de tot!
Nader2019: N-ai pentru ce! Spor la scris!
hirtiemaria: multumesc din nou! iti apare ca ti-am dat coroana? nu prea pun intrebari pe brainly si nu stiu exact daca ti-am dat sau nu :')
Nader2019: nup nu-mi apare ca mi-ai dat-o
hirtiemaria: atunci cum pot sa fac?
Nader2019: nu stiu sincer, ca nici eu nu prea folosec, dar nu este nevoie sa-mi dai, sunt multumit si asa :')
hirtiemaria: ok oricum ti-am dat inima si 5 stelute
Nader2019: da, multumesc!
Alte întrebări interesante