Limba română, întrebare adresată de HawkEyed, 8 ani în urmă

Care este momentul cand părintele își da seama ca strategia lui trebuie schimbată radical? In ce anume consta această schimbare? ( Popa Tanda - de Ioan Slavici)

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Farben
241

Părintele Trandafir a avut trei strategii până la cea care a început să dea roade.

1. Prima a fost sfătuirea sătenilor

2. A doua a fost batjocorirea sătenilor, care a apărut după ce preotul și-a dat seama că, din păcate, cu sfaturile sătenii nu devin oameni harnici.

3. A treia a  fost ocărârea sătenilor, care a apărut după ce sătenii batjocoriți au început și ei să-l batjocorească și să-l strige "Popa Tanda".

4. Ultima strategie a fost cea a modelului personal de hărnicie, când preotul a început să se îngrijească de casa sa, să fie gospodar și să devină un model demn de urmat pentru săteni. A apărut după ce preotul a realizat că niciuna dintre celelalte strategii nu a funcționat.

  • "Nu merge! grăi părintele Trandafir. Așa nu merge!" Începu a se face și el om ca lumea, a se îngriji mai-nainte de toate de binele casei sale.

  • Astfel, strategia modelului personal de hărnicie a dat roade și în rândul sătenilor, roade pe care celelalte strategii nu le-au adus.

╔════════♥

     Succes!  

╚════════♥

   


george4546: Am și eu niste exercitii si imi trebuie neaparat
george4546: te rog din suflet
george4546: Imi trebuie pana miercuri
george4546: te rog eu din suflet sa ma ajuți si pe mine
george4546: @farben te rog mult de tot
george4546: Imi trebuie pana miercuri
george4546: te rog sper sa vezi aceste " mesaje "
romandanielaltoi: mersiiii❣
mihaelamondavan1: ms
Răspuns de AlishaMasha
132

Bună! :)

________

  Momentul în care părintele îşi dă seama că strategia sa trebuie schimbată în totalitate a fost bazat pe mai multe aspecte, şi anume:

Chiar dacă oamenii ascultau bucuroşi sfaturile acestuia, şi se prindeau de ceea ce trebuie să facă, nu puneau în aplicare sub nicio formă vreun îndemn de-al părintelui Trandafir. Astfel, el a înţeles că trebuie să schimbe tehnica într-o oarecare măsură.

Mai apoi a decis să continue cu ceva aspru, astfel încât a parcurs la batjocură. Şi-a bătut joc de fiecare când venea ocazia, iar oamenii se fereau din calea sa, adoptând astfel numele de Popa Tanda. Din păcate, nici asta nu a mers prea bine. Sărăcenenii ştiau multe, dar nu se urneau din loc.

Părintele Trandafir era foarte mâhnit şi furios din acest punct de vedere, astfel încât arunca ocară oamenilor. Treptat, aceştia au început să se obişnuiască cu vorbele aspre ale părintelui, şi uneori chiar mai răspuneau şi ei.

  La sfârşit, după ce a constat că niciuna dintre tehnicile de mai sus nu mergea în schimbarea sărăcenenilor, a început să îşi aplice sfaturile date altora în propria-i viaţă, devenind astfel un model pentru ceilalţi.

________

Baftă! :)


maradaria52: ajutor
maradaria52: ma poate ajuta cineva ba rog
Alte întrebări interesante