Istorie, întrebare adresată de galinasirbu128, 8 ani în urmă

Care este opinia ta despre răscoala din Vandeea?
5 propoziții, vă roog foarteee multt ! ​Mă abonez

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de albatran
1

Răspuns:

a fost primul genocid civil din sangeroasele evenimente cunoscute sub denumirea oficiala de " Revolutie  franceza".

Explicație:

A pornit pe fondul contradictiilor intre monarhistii catolici si revolutionarii atei zisi burgheji.Din alte surse inclusiv canalele media de astazi, Franta incepe sa accepte  aceasta PAGINA NEAGRA a istoriei sale.

Au avut loc numeroase crime impotriva populatiei civile ce refuza sa se supuna religios ( biserici inchise) si economic noilor autoritati revolutionare.Au avut loc inclusiv torturi, (striviri in teascuri de vie) innecuri in masa, spintecari cu baionetele de femei, inclusiv gravide,  si copii, de catre fortele"revoplutionare".

vezi si alte surse, inclusiv site-ul historia cuvinte cheie..Revolutia Franceza, genocid modern

"Unul dintre cele mai sensibile subiecte ce ţin de clarificarea problemelor istorice o reprezintă încadrarea unei acţiuni drept genocid. Nu este de mirare că sângeroasa revoluţie franceză oferă un astfel de episod controversat;dacă cea mai mare parte a istoriografiei franceze alege să îl ignore, cei ce îl analizează atrag atenţia asupra ororilor produse în cadrul acestuia.' Ionut Preda -iti recomand articolul

fragmentul citat in sursa ta ignora cu desavarsire ororile peterecute  atunci.

De aceea, in opinia mea,  reprimarea rascoalei  din Vandeea (trupe regulate impotriva civililor, inclusiv tarani) este o rusine a istoriei Frantei si a Omenirii, asa cum sunt ororile comunismului, nazismului, Inchizitiei.

Pastrand proportiile, cam ce s-a intamplat in Transilvania cu rascoalele lui Dózsa György-1514 sau  Horea Closca si  Crisan-1785 sau in Romania cu Rascoala de la 1907.


galinasirbu128: mulțumesc enorm
galinasirbu128: o să-ți dau neapărat coroana când o să pot!
galinasirbu128: mersi foarte muult❤️
albatran: apreciez si primesc cu placerre mai ales ca nu prea apar nenorocirile astea in toate sursele... acum istoria se cosmetizeazsa...documenteaza-te singura dar ai grija ce redactezi public
Alte întrebări interesante