Biologie, întrebare adresată de Denisa, 8 ani în urmă

Care este probabilitatea sa luam COVID-19?

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de sarahszollo01
2

probabilitatea sa iei COVID-19 este mai mica daca stai in casa (cam 1% daca toata familia ta sta in casa) ,dar daca iesi afara depinde pe unde iesi, daca iesi prin locuri aglomerate e o probabilitate de 20% sa iei:))

Răspuns de reman0106
6

Răspuns:

Probabilitatea exactă nu poate fi determinată. Aceasta depinde de igiena personală, de oamenii care ne înconjoară, și desigur dacă am călătorit în zonele afectate.

Explicație:

Probabilitatea exactă ca cineva să fie infectată cu coronavirus nu poate fi determinată cu exactitate. Acesta diferă de la caz la caz. Astfel, dacă stai mult în zonele aglomerate, sau intri în contact cu persoane care au venit din zonele roșii (acele teritorii unde rata infectării este una mare, precum Italia) riscul să iei virusul crește.

Astfel, pentru a scădea probabilitatea luării coronavirusului, trebuie să evităm să ieșim în zonele aglomerate, autobuzele, mall-urile sau supermarketurile. Virusul se răspândește atât prin aer, cât și prin suprafețele de metal, sticlă sau plastic anterior infectate de o persoană bolnavă. Mâinile trebuiesc foarte bine spălate cu apă și săpun sau dezinfectante pe bază de alcool cât mai des posibil.

Dacă păstrăm regulile de igienă, nu punem mâna murdară în gură, ochi sau nas, dacă nu intrăm în contact cu persoane bolnave și limităm cât mai mult expoziția  în zonele aglomerate, scădem semnificativ riscul de infecție cu coronavirus.

Stați sănătoși,  

echipa Brainly!

Alte întrebări interesante