Biologie, întrebare adresată de ruth1491, 8 ani în urmă

Care este rolul țesuturilor vegetale embrionare? ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Irina3355
4

Răspuns:

Sunt țesuturi tinere. Sunt alcătuite din celule mici, rotunde, cu perete celular subțire și au nucleu voluminos. Nu prezintă spații intercelulare.

Meristemele sunt singurele țesuturi în care se pot observa celule aflate în diferite faze ale mitozei.Meristemele din embrion ajută la creșterea acestuia, iar meristemele primare din planta adultă asigură creșterea în lungime a organelor plantei.


ruth1491: ms
Irina3355: cpl
Răspuns de dimitraungureanu13
2

Explicație:

Ţesuturile embrionare (ţesuturi formative, meristeme) sunt formate din celule care se divid. Se formează astfel celule noi, care se diferenţiază ulterior, specializându-se şi generând ţesuturi definitive.

Sunt esuturi tinere. Sunt alcătuite din celule mici, rotunde, cu perete

Sunt țesuturi tinere. Sunt alcătuite din celule mici, rotunde, cu perete celular subțire și au nucleu voluminos. Nu prezintă spații intercelulare.

Celulele se divid, sintetizând intens substanțe organice.

Meristemele sunt singurele țesuturi în care se pot observa celule aflate în diferite faze ale mitozei.

Embrionul este alcătuit numai din țesuturi embrionare, în timp ce planta adultă este alcătuită atât din țesuturi definitive, cât și din țesuturi embrionare numite meristeme.

Embrionul este alcătuit la început din meristeme primordiale, din care derivă apoi meristemele primare ce sunt formate din celule cu un început de diferențiere.

Meristemele din embrion ajută la creșterea acestuia, iar meristemele primare din planta adultă asigură creșterea în lungime a organelor plantei.

Alte întrebări interesante