Religie, întrebare adresată de catelulschiop, 8 ani în urmă

Care este rolul vietii? Cine si de ce a creat omul?


Utilizator anonim: Incep cu a doua intrebare ...
eleeweleew: Rolul vieții - desăvârșirea sufletului, dobândirea Împărăției lui Dumnezeu. Dumnezeu a creat omul pt. a se bucura de creația Sa și pentru a o stăpâni.
eleeweleew: Foarte important... Deschide Biblia la ''Geneza'' și vei afla exact, avand cuvantul sfintilor parinti, scopul vietii si menirea omului..
Utilizator anonim: Si in Apocalipsa gasesti cate ceva folositoare.
eleeweleew: Nyela1206ana, eu n-aș putea niciodată compara mântuirea cu școala sau munca. Mântuirea e a sufletului, nicidecum a trupului!!!
Nyela1206ana: Eu nu am comparat mantuirea cu scoala si cu munca , am spus ca asta e una dintre lucrurile pe care Dumnezeu ne-a dat sa ne ocupam . Si am subliniat ca mantuirea e cel mai important lucru de care omul trebuie sa se ocupam , nicidecum nu am vrut sa compar mantuirea cu scoala si munca . Deoarece mantuirea e ceva mult mai important decat scoala sau munca .
eleeweleew: Scoala/munca - lucruri trupesti, pamantesti.. Mantuirea e ceva divin....
eleeweleew: Poti dobandi Imparatia Cerurilor si fara scoala, si fara munca.
eleeweleew: Îți pot aduce zeci de argumente, dar mă opresc aici.. Subiectul ăsta e unul sensibil pentru mine. Răspunsurile cu adevărat corecte sunt găsite în Biblie și de dorești să afli cu adevărat și să te împlinești pe tine, pur spiritual, apelează la cei știutori ai cuvântului lui Dumnezeu, sfinții părinții ai bisericii.
PatiCristina: catelusschiop poti sa ma deblochezi am ceva urgent de iti spus

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
2
Iti explic ca sa intelegi... imagineaza-ti un ciocan... omul este ciocanul.
Scopul ciocanului in viata lui este de a bate cuie... scopul omului este mantuirea... omul traieste pentru a se mantui. Mantuirea cere un pret... anume infrangerea ispitei. Potrivit bibliei, Dumnezeu a creat omul pentru a stapani Pamantul, Adam si Eva fiind primii oameni. Dupa ispita aparuta acestia au cazut din Gradina Edenului unde se aflau. Oamenii trebuiau sa plateasca cu pretul vietii insa Dumnezeu a trimis pe unicul Sau Fiu pentru a fi rastignit si a ne mantui, mantuirea fiind calea catre Paradis.

Dumnezeu este creatorul omului. Acesta a creat omul in ultima zi. Acestia avea chipul si asemanarea Domnului, anume bunatatea si iubirea Sa.

Rolul vietii este acela de a lupta pentru mantuire. Acela de a sluji Domnului, de a ne inchina cu totii Lui si a-L slavi. Atat in viata pamanteasca cat si in cea cereasca principalul scop acesta este, Dumnezeu. Desigur ca exista si alte roluri dar acesta este cel principal.

eleeweleew: Editează, te rog.. Știu la ce faci referire, dar șterge..
Utilizator anonim: Mantuirea fiind cheia pentru a intra in Rai
Utilizator anonim: Cum editez
eleeweleew: N-ai un buton sub răspuns... ''Editează''?
Nyela1206ana: La raspunsul tau vezi mai jos comentarii si langa editeaza...apasa pe editeaza
Utilizator anonim: Nu.
Utilizator anonim: Nu apare
eleeweleew: Imediat cer eu corectare
Utilizator anonim: Doar comentarii
Utilizator anonim: Multumesc
Răspuns de Nyela1206ana
1
Dumnezeu a creat omul , deoarece Dumnezeu avea multa dragoste si s-a gandit sa creeze si omul  , iar omul a fost creat pentru ca sa stapaneasca pamantul si ca sa se mantuiasca . Rolul vietii este mantuirea . 

Utilizator anonim: Nu cred ca acea judecata poate fi numita infricosatoare.
Utilizator anonim: La urma urmei, ea este doar dreapta dar omul se teme de dreptate...
eleeweleew: Șterge partea ''Din cate imi mai amintesc , aceasta perioada dureaza 12 zile in care omul viziteaza Raiul , Iadul si isi vede rudele . Ingerul ii arata omului ce va pati daca va ajunge in iad................''(pana la sfarsit) E total pe lângă subiect..
Utilizator anonim: Legat de iad... nu esti supus decat la focul vesnic.
sam92: Dar tu stii ca focul vesnic e o idee straina Bibliei?
eleeweleew: Salut. Scopul vieții și motivul creării omului sunt noțiuni de cls. 7... Se intră mult, mult în amănunte acum.. Și până la urma urmei, fiecare este liber să creadă ceea ce dorește.
Alte întrebări interesante