Limba română, întrebare adresată de Floare231, 8 ani în urmă

Care este spațiul nuvelei "Gura satului"?

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de BeatriceMaia678
2
,,Gura satului'' este o nuvela de Ioan Slavici care a fost publicata in 1894, in revista ,,Vatra'', iar in volum a aparut mult mai tarziu, in 1906.
Inca de la inceputul nuvelei, familia Martei, mai ales tatal, este foarte afectata de gandul ca satul ar putea gandi ceva urat sau gresit. ,,Gura satului'' este prezentata si atunci cand Marta danseaza cu Toderica, la petrecere, si cu totii sunt convinsi ca intre ei este ceva mai mult decat amicitie. Mihu, tatal Martei, de asemenea, nu a fost de acord atunci cand fiica lui vru sa-si anuleze nunta, pentru ca s-a gandit ce s-ar fi putut vorbi despre familia sa. Nu dorea sub nicio forma sa-si marite fata cu Miron, pentru ca acesta era doar un simplu oier, pe cand Toderica apartinea unei familii cu un potential social mai ridicat. Pentru el era mai importanta ,,Gura satului'' decat fericirea porpriei fiice. Nuvela se invarte in ,,Jurul Dragostei'' si a casatoriei dintre Marta si Miron. La sfarsit, dupa reintoarcerea oierului in sat, acesta hotaraste sa-i dezvaluie lui Mihu dragostea pentru Marta si sa o ceara in casatorie. Cu totii sunt convinsi cu Mihu nu va accepta si se va simti umilit din cauza oamenilor care se aflau la balci, a satului, insa el isi da seama cat au suferit atat el, cat si familia lui, si se hotaraste sa nu se impotriveasca dorintei Martei.


Sper ca te-am ajutat!!!

Floare231: da
Floare231: Da*
BeatriceMaia678: inseamna ca daca esti incepator nu poti da coroana eu am mai avut un cont si nu eram incepator si puteam da coroana
Floare231: Ok
Floare231: Îmi pare rău,atunci !
BeatriceMaia678: nu e nimic eu sunt bucuroasa ca te-am putu ajuta! :D
BeatriceMaia678: putut*
Floare231: Da,mulțumesc oricum,mai ajutat !
BeatriceMaia678: cu placere!
Floare231: ..
Alte întrebări interesante