Limba română, întrebare adresată de Tibi017, 7 ani în urmă

Care este subiectul la prima carte "Ultima noapte de dragoste" din volumul "Ultima noapte de dragsote, intaia noapte de razboi". Cat mai detaliat va rog mult.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de pistruiatul33
1

Subiectul cărții este dragostea dintre doi tineri, Leo și Marioara, care se cunosc în timpul unei vacanțe în Delta Dunării și își petrec ultima noapte împreună înainte de a se întoarce acasă. În această noapte, cei doi își dezvăluie sentimentele unul față de celălalt și își promit să se reîntâlnească în viitor. Însă, întâmplările istorice care au urmat au făcut ca această promisiune să devină imposibil de îndeplinit.În timpul Primului Război Mondial, Leo este înrolat în armată și este trimis pe front, iar Marioara este nevoită să se întoarcă la București. Aceștia încearcă să își mențină legătura prin intermediul scrisorilor, dar în cele din urmă sunt nevoiți să accepte că destinul lor este pe cale să se despartă.

În plus, romanul abordează teme precum relațiile dintre generații, responsabilitatea socială și impactul războiului asupra vieților oamenilor. De asemenea, descrie schimbările care au avut loc în societatea românească în perioada în care a fost scris, precum mișcările revoluționare și războiul.


Tibi017: Nu e asta cartea scrisa de Camil Petrescu
Alte întrebări interesante