Limba română, întrebare adresată de rotariusilviu4, 8 ani în urmă

Care imi poate scrie si mie un rezumat la cartea : Pulbere de stele , in maxim 2 pagini de caiet mic , dau coronita!!! Va rog am nevoie urgent!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de daria7487
1

Răspuns:

În acest orășel, protagonistul cărții , Thristran, duce o viață obişnuită. Părea un băiat normal, dar dă dovada de o hotărâre incredibilă când reușește să treacă de marele zid și să plece în căutarea stelei căzătoare, promisă fetei iubite în noapte. Țara Zânelor cuprinde toate acele locuri care nu au putut fi aşezate pe harta. Ceea ce nu știa Thristran era faptul că acel tărâm magic îi va deschide noi porti ; va fi întampinat de aventuri în care își va risca viața și o poveste de iubire pentru care nu este pregătit.

Steaua este o tânără frumoasă, o fiică a lunii ce poartă numele de Yvaine și care a căzut de pe cer dupa ce a fost lovită de un topaz - puterea Stormholdului. Topazul a fost aruncat de seniorul de Stormhold și constituia o incercare pentru fiii săi - cine gasea piatra devine rege. Steaua mai este dorită și de trei vrăjitoare care visează la tinerețea veșnică, pe care inima acesteia le-o poate aduce. Călătoria lui Tristan inapoi către iubita sa îi aduce noi aventuri, o nouă dragoste și aflarea adevărului despre originea sa.

Alte întrebări interesante