Matematică, întrebare adresată de gabriella3242, 8 ani în urmă

care ma ajuta sa i dea dmnz sanatate

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de andyilye
1

Explicație pas cu pas:

- {x}^{2} - 2x + 3 \leqslant 0 \\ {x}^{2} + 2x - 3 \geqslant 0

rezolvăm ecuația:

{x}^{2} + 2x - 3 = 0

\Delta = 4 + 12 = 16

x_{1} = \dfrac{ - 2 - \sqrt{16} }{2} = \dfrac{ - 2 - 4}{2} = - \dfrac{6}{2} = - 3 \\ x_{1} = \dfrac{ - 2 + \sqrt{16} }{2} = \dfrac{ - 2 + 4}{2} = \dfrac{2}{2} = 1

(x + 3)(x - 1) \geqslant 0

\implies x \in \Big(-\infty ; - 3\Big] \cup  \Big[1; +\infty \Big)


gabriella3242: multumesc!
andyilye: cu drag
Alte întrebări interesante