Biologie, întrebare adresată de Utilizator anonim, 9 ani în urmă

Care sunt acțiunile distrugătoare ale apei?

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de motanudeea
12
       Inundatiile sunt actiunile distrugatoare ale apei. Acestea pot distruge baraje si chiar sate intregi, ducand la mari pierderi materiale si omenesti.
       In fiecare an, primavara cand zapezile se topesc, dar si datorita ploilor mai abundente din aceasta perioda, se produc mari inundatii mai ales pe vaile unor mari rauri. Solutia ar fi construirea unor baraje sau diguri in cazul refuzului propietarilor de a-si muta casele pe alte locuri mai inalte.
       Apoi, tot datorita inundatiilor pot aparea alunecari de teren. Acestea pot fi evitate prin impaduriri sau lucrari geotehnice. Aceste alunecari pot fi minore sau majore cu caracter de hazard. Pe valea Siriului, judetul Buzau se produc des astfel de alunecari de teren, in ciuda lucrarilor geotehnica care s-au facut aici. Alunecarile de teren sunt foarte grave, deoarece o data pornit terenul se poate amortiza in ani de zile si astfel nu mai poate fi folosit o lunga perioada de timp. Cauzele alunecarilor de teren pot permanente sau temporare, precipitatiile si inundatiile apartinand celor temporare.
      Apele subterane pot fi si ele distrugatoare, de exemplu in cazul unui baraj, deoarece reduce rezistenta la forfecare.
      O alta actiune distrugatoare a apelor este - alterarea rocilor. In apa sunt numeroase saruri care duc la alterarea acestora. Apoi, datorita cresterii umiditatii din sol si roci acestea se pot crapa/fisura.

motanudeea: atunci, trebuie sa mentionezi in paranteza-vreau o jumatate de pagina A4...sa fie clar pentru toata lumea
Utilizator anonim: Ok.
motanudeea: :)
Utilizator anonim: Deci mă poți ajuta?
motanudeea: ti-am complatat referatul....sunt experta in astfel de lucruri tatal meu este geolog si se ocupa cu astfel de lucruri :)
motanudeea: * corectie: completat
motanudeea: este suficient sau mai vrei? nu-mi dau seama daca s-a facut jumatate de pagina
Utilizator anonim: Mulțumesc mult! :*
Utilizator anonim: Nu mai terebuie...e de ajuns.
Utilizator anonim: Mă poți ajuta și cu acțiunile distrugătoare ale unei invazii de omizi?
Alte întrebări interesante