Geografie, întrebare adresată de deq, 9 ani în urmă

Care sunt cauzele natalitatii si ale mortalitatii? Care este tara cu cea mai ridicata,respectiv scazuta natalitate? La fel si pentru mortalitate.. Va rog,dau coroana

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
4
  Principala cauza a natalitatii este dorinta fiecarui cuplu de a avea mostenitori,de a-si bucura traiul  cu rasetele unui copil.In Romania se inregistreaza o scadere demografica drastica ,doar cei de etnie roma dau nastere pruncilor datorita unei educatii precare.Pentru mortalitate principalele cauze sunt conditiile de viata din ce in ce mai grele,a unui sistem sanitar deficitar si lipsa locurilor de munca .
Datorita acestui deficit omul nu-si poate asigura hrana corespunzatoare ,medicamente foarte putine ,se instaleaza depresia si bolile psihice toate acestea adunate duc la deces.
Tara cu cea mai mare natalitate este China ,iar cu cea mai mica natalitate este Germania.Tara cu cel mai ridicat numar al deceselor este Africa de Sud ,iar cel mai scazut numar se inregistreza in Ungaria

deq: Multumesc mult!!
Răspuns de Utilizator anonim
0

Cauzele natalitatii nu sunt date de puterea economica a unui stat ci de educatia si emanciparea femeilor, precum si de autonomia financiara a  acestora.Intrarea femeilor pe piata muncii in tot mai multe domenii a dus la scaderea demografica.Altfel spus,femeile nu mai stau acasa la cratita si la crescut copii.

Mortalitatea, intradevar este data de nivelul de trai al tarilor. Cu cat conditiile sociale si economice sunt mai bune si durata medie de viata creste.

Tara cu cea mai mare natalitate este Niger cu peste 50 la mie, de altfel Africa domina topul cu natalitati intre 30-50 la mie. Urmeaza Asia si America de Sud cu 15-30 la mie. China cu toate ca are cea mai mare populatie de pe Glob are un procentaj de doar 12 la mie, acest fapt datorandu-se politicii copilului unic.Cea mai scazuta natalitate o are Germania cu 8.3 la mie devansand Japonia care cu 8.4 era codasa topului.

Pe primele locuri se afla tarile africane cu Zwaziland (doar 39 de ani)la celalat capat aflandu-se Japonia si Monte Carlo cu peste 80 de ani.

Alte întrebări interesante