Istorie, întrebare adresată de marcel9835, 8 ani în urmă

Care sunt cele mai mai realizări din Roma antica?

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de nununuu
2

-Arcade-

Când vastitatea imperiului îţi impune realizarea a numeroase clădiri de anvergură, ai nevoie nu numai de beton, ci şi de o arhitectură potrivită. Romanii au gândit practic şi au îmbunătăţit o idee apărută cu circa 2.000 de ani înaintea erei noastre în Mesopotamia: arcadele. Prin prisma designului lor, arcadele aveau proprietatea de a putea susţine o greutate foarte mare, motiv pentru care acest tip de arhitectură a fost folosit frecvent în timpul imperiului

-Canalizări,Apeducte-

Prin prisma vastităţii imperiului şi a numărului tot mai mare de locuitori, romanii aveau nevoie de un sistem care să asigure eliminarea rapidă a resturilor menajere, scopul principal fiind reducerea numărului de bolnavi. Aşa au apărut canalizările, o structură de tunele prin care erau eliminate resturile menajere. Acestea au fost amplasate în principalele oraşe ale imperiului, iar canalizarea Romei era compusă din nu mai puţin de şapte canalizari majore.

-Fast-food-

Dacă servitorii găteau mâncare pentru domni bogați, atunci săracii nu își puteau permite un asemenea lux, pentru că mulți nici măcar nu aveau o bucătărie normală. De aceea, în timpul vechilor romani, termopolele erau atât de comune - prototipurile restaurantelor moderne. Erau mici stabilimente cu tejghea deschisă, pe care fierbeau cuve cu alimente. Mâncarea se pregătea ieftin și rapid - linte, mazăre, fasole - iar vizitatorii erau adesea în mișcare, așa că nu erau oferite scaune.

În timpul Romei Antice au fost inventate multe lucrurii,dar acestea sunt cele mai cunoscute.Ei au mai inventat și termele numite în ziua de azi "Spa".

SPER CĂ TE-AM AJUTAT!:)


laurentiuargint10: mulțumesc mult eu pe google nu gasesm
nununuu: Cu plăcere! ♡
Alte întrebări interesante