Biologie, întrebare adresată de planga, 9 ani în urmă

Care sunt componentele tulpinei

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
0
Frunza are trei parti componente: LIMBUL este partea verde cea mai importanta a frunzei. PETIOLUL serveste pe de o parte la circulatia sevei brute spre limb iar a celei elaborate spre tulpina iar pe de alta parte la orientarea limbului in pozitia cea mai favorabila in raport cu lumina. Iar a treia parte este BAZA FRUNZEI (TEACA) care se fixeaza de tulpina. Sper ca te-am ajutat
Răspuns de francis
0
Într-o secțiune transversală prin tulpină se disting următoarele zone, începând de la exterior spre interior:
, un țesut unistratificat cu rol de protejare a țesuturilor interne, de control al schimburilor de gaze și de hidroizolație, alcătuită din celule parenchimatice, format din țesut parenchimatic în care sunt dispuse fasciculele conducătoare. În cazul tulpinii, acestea sunt mixte, libero-lemnoase cu lemnul dispus către interior și liberul către exterior.
 reprezintă partea tare din corpul plantelor, fiind alcătuit în cea mai mare parte din țesut mort; este țesutul prin care circulă seva brută.
 este alcătuit în cea mai mare parte din elemente vii și prin intermediul său circulă seva elaborată, bogată în glucide, formată din țesuturile asimilatoare.

Alte întrebări interesante