Istorie, întrebare adresată de mirunapopescu45, 8 ani în urmă

care sunt descoperirile lui Albert Einstein ?

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de vladaiovv
9

Albert Einstein a fost cel care a elucidat, într-o oarecare măsură, o parte din misterele timpului. Toată lumea a auzit de Teoria relativității, dar puțini o înțeleg. Noi îți expunem în rândurile următoare ideea de bază a acestei teorii care a schimbat radical modul în care omul ar trebui să înțeleagă timpul.

sper că te-am ajutat)))


mirunapopescu45: multumesc mult!!!!!!!!!!
vladaiovv: cu plăcere)
Răspuns de curplouat
5
Albert Einstein (n. 14 martie 1879, Ulm - d. 18 aprilie 1955, Princeton) a fost un fizician german, de origine evreiască, emigrat în 1933 în SUA, naturalizat elvețiano-american în 1940, profesor universitar la Zürich, Praga, Berlin și Princeton. A fost cunoscut, mai ales pentru formularea teoriei relativității. În 1921 i s-a decernat Premiul Nobel pentru Fizică.[1] De asemenea, a avut contribuții notabile la dezvoltarea fizicii statistice, mecanicii cuantice și indirect a teoriei cuantice a câmpului.Operele sale științifice originale au fost publicate în principal în limbile germană, engleză și franceză în diverse periodice științifice și în volume individuale sau colective.Majoritatea lucrărilor, semnate de Albert Einstein au apărut în perioada 1901-1948, care cuprinde mai multe etape ale activității științifice, denumite în general după țara în care a trăit în perioada respectivă.

Lista publicațiilor științifice ale lui Albert Einstein, prezentată mai jos este structurată în patru tabele, ce cuprind:

I. Articole originale din reviste de specialitate
II. Capitole scrise în volume cu autori în colectiv
III.Volume scrise integral de Einstein
IV. Traduceri autorizate de către Einstein
În prima coloană a tabelelor, fiecare lucrare este marcată cu un indice luat, din bibliografia Schilpp (Albert Einstein: Philosopher-Scientist, pag. 694–730), urmat de indicele corespunzător din Einstein's Collected Papers (Colecția lucrărilor lui Einstein).Referințele complete la aceste două bibliografii se pot găsi în secțiunile Referințe și Bibliografie de la sfârșitul articolului.Indicii Schilpp sunt utilizați ca referințe de căutare în ultima coloană: „Clasificări și note”.Coloana a doua indică anul publicării (care uneori nu coincide cu anul redactării manuscrisului), urmat de coloana a treia, ce cuprinde titlul original (în limba în care a fost publicată) și traducerea în limba română.Titlurile românești, în general pentru lucrările importante sunt identice cu cele folosite în literatura de specialitate din România.Pentru unele lucrări, de regulă recenzii, prelegeri festive sau comentarii de importanță redusă, pentru care nu există traduceri oficiale, s-au folosit traduceri neoficiale, realizate de contribuitorii versiunii românești al prezentului articol; aceste titluri sunt marcate cu simbolul § suprascris.Coloana a patra cuprinde titlul revistelor sau periodicelor în care au apărut lucrările, cu specificarea volumului, numărului și paginilor la care se găsește textul original.De asemenea, tot această coloană cuprinde după caz, legăturile externe către versiunea originală a lucrării.În prezentarea de bază, lucrările sunt evidențiate în ordinea cronologică a publicării lor, existând posibilitate rearanjării lor în ordine alfabetică prin simplu click pe săgeata din antetul tabelului corespunzător coloanei în care se face rearanjarea.Dacă se dorește aranjarea lucrărilor după criteriul apartenenței lor la un domeniu anume al fizicii, este suficient să se acționeze cu simplu click pe săgeata din capul coloanei „Clasificări și note”; efectul va fi gruparea lucrărilor pe subiecte; în tabel vor apărea toate articolele care au ca temă „Termodinamica”, de exemplu, prezentate în ordine cronologică în cadrul temei.
Alte întrebări interesante