Biologie, întrebare adresată de deeafofa, 8 ani în urmă

CARE SUNT ETAPELE CICLULUI CARDIAC?

2.CARE SUNT ZGOMOTELE INIMII?

3.CE VALOARE ARE PRESIUNEA MAXIMA?

4. CE VALOARE ARE PRESIUNEA MINIMA?

5. CE VALOARE ARE PULSUL LA UN ADULT?

6.CE ESTE EKG?

7.REDATI SCHEMATIC CIRCULATIA MARE.

8.REDATI SHEMATIC CIRCULATIA MICA.

9.Care este cea mai mare artera din corp?

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de dianavoicu0488
2

Răspuns:

1 .ETAPELE CICLULUI CARDIAC SUNT :

1) Sistola ventriculară- durează 0,35 secunde:

a)Contracţia izovolumetrică

b )Ejecţia rapida

c)Ejecţia lentă

2) Diastola ventriculară- durează 0,5 secunde:

a)Protodiastola

b)Relaxarea izovolumetrică

c) Umplerea rapidă

d) Umplerea lentă

e)Sistola atrială

2. ZGOMOTELE INIMII SUNT : zgomot sistolic si zgomot diastolic

5.Pulsul normal este între 60 și 80 de bătăi pe minut, în repaus.

Aceste valori sunt însă diferite de la o persoană la alta, fără a indica neapărat prezența unei patologii. Spre exemplu, bărbații sunt mai parasimpatomimetici adică au un sistem nervos parasimpatic mai dezvoltat și pot fi mai bradicardici, mai ales dacă fac și sport. Un bărbat poate să aibă pulsul puțin peste 50 , fără ca acest lucru să aibă vreo semnificație patologică. Femeile sunt simpatomimetice adică au sistemul nervos simpatic predominant, ceea ce înseamnă că pot avea pulsul în repaus 90-100 de bătăi pe minut, fără să fie determinat de o afecțiune.

6.Electrocardiograma (ECG sau EKG) este o înregistrare a activității electrice a fibrelor musculare ale inimii. Fiecare contracție a miocardului este urmarea unei excitații electrice care provine de la nodulul sinusal și transmis musculaturii inimii. Aceste modificări ale potențialelor electrice ale inimii se pot măsura la suprafața organismului, fiind prezentate printr-o imagine repetată a activității cardiace electrice. Cu ajutorul electrocardiogramei se pot enunța o serie de proprietăți și boli ale inimii.

7.Circulaţia mare : Circulaţia sistemică incepe in ventriculul stâng, prin artera aortă care transporta sângele cu Oz şi substanţe nutritive spre ţesuturi şi organe. De la nivelul acestora, sângele încărcat cu C02 este preluat de cele două vene cave care îl duc in atriul drept

8. Circulaţia mică : Circulaţia pulmonară începe în ventriculul drept prin trunchiul arterei pulmonare care transportă spre plă­mân sânge cu C02.

Circulaţia mică : Circulaţia pulmonară începe în ventriculul drept prin trunchiul arterei pulmonare care transportă spre plă­mân sânge cu C02.Trunchiul pulmonar se împarte in cele două artere pulmonare, care duc sângele cu C02 spre reţeaua capi­lară din jurul alveolelor, unde îl cedează alveolelor care-l elimină prin expiraţie. Sângele cu 02 este colectat de venele pulmonare, câte două pentru fiecare plămân. Cele patru vene pulmonare sfârşesc în atriul stâng.

9. AORTA ESTE PRINCIPALA SI CEA MAI MARE ARTERA DIN CORPUL UMAN care își are originea în ventriculul stâng al inimii și se extinde până în abdomen , în unde se împarte in două artere mai mici (arterele iliace comune). Aorta distribuie sânge oxigenat către toate părțile corpului prin circulația sistemică.

LA EXERCITIILE 7 SI 8 ITI PUN SCHEMA IN POZA (rima de sus e circulatia mica ,si scrii ce este incercuit cu rosu de mine )

Anexe:

deeafofa: Mulțumesc frumos
dianavoicu0488: Cu placere
Alte întrebări interesante