Arte, întrebare adresată de puiucati, 8 ani în urmă

Care sunt etapele de construcție la natura moarta pentru examen?

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Camelia88
0

Răspuns:

Se construieşte volumul fiecărui obiect şi a celor parţial acoperite avându-se în vedere raportul dintre înălţime şi lăţime. Raportarea părţilor la întreg. Simetria sau asimetria vaselor sau fructelor. Construcţia elipsoidală a bazelor corpurilor rotunde.

Explicație:

Schița obiectelor este realizată prin asocierea lor cu forme geometrice, după ce te ocupi de paginație.(masori distanța dintre marginea foii si obiecte) Dacă vaza data are baza rotunda, faci o sferă, apoi gatul vazei poate fi un cilindru si tot asa. Formele învățate la geometrie ajuta mult.

Masori obiectele utilizand o pensulă/orice obiect lung si subțire, plasând varful pensulei de la distanță pe vaza(depinzând daca masori înălțimea sau lățimea), cubul etc., si unghia degetului mare, unde observi ca se termina obiectul respectiv. Cu ajutorul dimensiunilor luate, încerci să diferentiezi obiectul masurat(sa spunem ca vaza, asta fiind cea mai înaltă), de celelalte obiecte. Asta însemnând ca sa spunem ca alt obiect este jumătate din dimensiunile vazei, ceea ce il face mai usor de construit.

Odată ce ai schita geometrică a naturii, începi să rotunjesti formele, unde este necesar, trasand forma obiectului si detaliile.

Consider, cel putin din perspectiva mea, ca ajuta dacă găsești un tutorial pe youtube, ca sa îti fie explicat oral si sa înțelegi mai bine=)

Uite:

https://youtu.be/D5FWQ4E0XVQ

Mult spor!

Alte întrebări interesante