Limba română, întrebare adresată de capsunicapraji2, 7 ani în urmă

care sunt figurile de stil din strofa a doua din poeziei mona de George Bacovia.Inerpreteaza figurile de stil .​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de doreraissa
0
Strofa a doua din poezia "Mona" de George Bacovia este:

"Si-n oglinda se uita si plange,/ Si-n oglinda se uita si plange,/ Si-n oglinda se uita si plange,/ Si-n oglinda se uita si plange"

In acesta strofa, autorul foloseste figurile de stil repetitie si anafora.

Repetiția este un procedeu literar prin care se repeta un cuvânt sau o frază, sau o structură sintactică la un anumit interval, aceasta crește efectul emotional al poeziei, si puncteaza un moment important din poezie. In acest caz, autorul repeta fraza "si-n oglinda se uita si plange" de patru ori, creștind efectul de suferință și disperare al personajului.

Anafora este o figură de stil prin care se repeta la începutul fiecărei fraze același cuvânt sau grup de cuvinte, aceasta crește efectul de ritm și accentueaza ideea principala a poeziei. In acest caz, autorul repeta cuvintele "si-n oglinda se uita si plange" la începutul fiecărei fraze, accentuând imaginea personajului care se uită în oglindă și plânge, precum și suferința sa și disperarea.

In concluzie, aceste figurile de stil accentueaza suferința și disperarea personajului, care se uită în oglindă și plânge, creștând efectul emotional al poeziei și subliniind ideea principală a acesteia.



Sper ca te am ajutat!
Alte întrebări interesante