Biologie, întrebare adresată de Denisa, 8 ani în urmă

Care sunt masurile luate impotriva coronavirusului in Republica Moldova?

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de reman0106
16

Răspuns:

Sunt confirmate 109 de cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus și un deces în Republica Moldova, astfel autoritățile au fost nevoite să închidă școlile, grădinițele, locurile publice și anumite organizații care nu sunt prioritare în acest moment pentru populație.

Explicație:

Actualmente, Republica Moldova se confruntă cu noul coronavirus. Autoritățile au închis școlile, grădinițele, universitățile, iar oamenii au fost sfătuiți să lucreze de acasă. Granițele țării sunt închise, iar cei din Italia și Spania au fost sfătuiți să nu se întoarcă în țară. Cei care totuși vin din zonele roșii (acele zone unde numărul bolnavilor de coronavirus este foarte mare, precum Italia) au fost puși în carantină timp de 14 zile.

Sistemul medical, care este într-o situație precară, are mult de suferit din cauza coronavirusului. Este subfinanțat, nu dispune de aparatura necesară în secțiile de terapie intensivă pentru a trata bolnavii. Cei care dezvoltă o formă severă de boală, mai ales persoanele în vârstă și cei care suferă și de alte boli precum hipertensiunea arterială, boli de inimă sau diabet zaharat, au șanse reduse de vindecare. Cum nu există niciun medicament care poate vindeca sau vreun vaccin care poate preveni acest coronavirus doar izolarea societății este singura cale prin care putem opri răspândirea acestui virus.  

Regulile de prevenție trebuie respectate, mai exact spălatul cât mai des pe mâini, evitarea locurilor aglomerate și evitarea contactului cu persoane bolnave. Cei care prezintă febră, tuse seacă sau respirație îngreunată sunt nevoiți să se autoizoleze și să anunțe autoritățile.

Stați sănătoși,

echipa Brainly!


Denisa: Super! Merci
Alte întrebări interesante