Informatică, întrebare adresată de Lmaooo, 8 ani în urmă

Care sunt opțiunile de prezentare a liniilor unui paragraf?
În ce cazuri se utilizează fiecare din aceste opțiuni?
va rog repede!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ionutandrei28052005
4

Răspuns:

Spațierea liniilor (un spațiu, un spațiu dublu etc.) și alinierea verticală (sus, jos sau mijloc) sunt disponibile din butoanele de meniu de pe fila pornire din panglică, în grupul paragraf :

Opțiunile din meniul spațiere linie de pe panglică vă permit să selectați Opțiuni de spațiere cu o singură zonă, spațiu dublu sau altă linie verticală.

Figura 1: spațiere linie

Meniul Aliniere text de pe panglică vă permite să decideți dacă textul este aliniat vertical în partea de sus sau de jos a containerului său sau centrat vertical în mijloc.

Figura 2: alinierea verticală

Există mai multe opțiuni de spațiere detaliate disponibile în caseta de dialog paragraf :

Pe diapozitiv, selectați textul pe care doriți să îl modificați.

Faceți clic pe pornire, apoi, în grupul paragraf , faceți clic pe lansatorul casetei de dialog.

PowerPoint Ribbon Image

Apare caseta de dialog paragraf :

Caseta de dialog Paragraf în PowerPoint

Iată care sunt opțiunile disponibile în caseta de dialog:

Aliniere

Pentru a modifica plasarea orizontală a textului, în caseta Aliniere , alegeți stânga, Centru, dreapta, justificatăsau distribuit. Justificat adaugă Spațiere între cuvinte, astfel încât liniile de text să atingă marginile din stânga și din dreapta, cu excepția ultimei linii a paragrafului, care utilizează spațierea normală a cuvântului. Distribuit este similar cu justificat, dar chiar și ultima linie atinge marginile din stânga și din dreapta, cu spațiul adăugat între cuvinte și litere, după cum este necesar.

Indentarea

Pentru a adăuga indentarea sau a modifica cantitatea de indentare înainte de text, selectați sau tastați un număr în caseta text înainte . Puteți utiliza opțiunile speciale pentru a indenta prima linie sau pentru a adăuga un indent agățat.

Indentarea este măsurată în inchi și poate fi orice număr întreg sau zecimal, cum ar fi 1,2 inchi.

Spațiere

Pentru a modifica spațierea deasupra sau dedesubtul unui paragraf, tastați sau faceți clic pe săgețile de lângă înainte sau după. Acest număr poate fi orice număr întreg sau o zecimală, cum ar fi 6,5.

Pentru a modifica spațierea de deasupra și dintr-un paragraf, utilizați opțiunile de spațiere a liniei : single, 1,5 liniisau dublu. Sau selectați exact , apoi adăugați o valoare punct (între 0 și 1584) în caseta la . (Cu cât este mai mare valoarea de punct, cu atât este mai mare spațierea.) Sau selectați mai multe și adăugați o valoare la caseta la . (Utilizați orice număr mai mic sau egal cu 9,99: valoarea 1 ar fi egală cu o singură spațiere, în timp ce valoarea 3 ar fi egală cu triplă spațiere).

Notă: Dacă continuați să adăugați linii până când nu mai aveți spațiu într-un substituent, potrivire automată ajustează spațierea liniilor și dimensiunea fontului pentru a se potrivi cu toate elementele listei din substituent. Atunci când se întâmplă acest lucru, se afișează opțiunile Potrivire automată Controlul Opțiuni Potrivire automată control. Pentru a dezactiva Potrivire automată, faceți clic pe Potrivire automată opțiuni, apoi faceți clic pe oprire potrivire text la acest substituent.

Pentru alte modalități de a lucra cu indentarea și spațierea, consultați:

Mărirea sau micșorarea indentărilor

Crearea sau eliminarea unui indent agățat

Adăugarea de marcatori și numerotare unui text

Explicație:

Alte întrebări interesante