Biologie, întrebare adresată de ceuselevelina, 8 ani în urmă

Care sunt particularitățile structurale ale Racului de Râu?
-vă rog ajutați-mă!-​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de diananamjoon1
24

Răspuns:

• Racul are un corp care atinge o lungime de 15-30 cm, acoperit cu o coajă rigidă, chitină, formând un schelet puternic capabil să reziste atacurilor prădătorilor. Cojocul acestui animal poate fi vopsit în maroniu, verzui-maroniu sau negru, cu o culoare albăstrui. Culoarea depinde de compoziția apei și a altor habitate. Culorile asemănătoare ale cochiliei permit ca racii să se ascundă cu succes în partea de jos a rezervorului.

• Torsul acestui animal este format dintr-un puternic cefalotorax și abdomenul format din 6 segmente. În partea superioară a capului, poate fi văzut un vârf chitin ascuțit, iar pe ambele părți există o pereche de ochi care iese din tulpini în mișcare. Funcțiile de atingere și miros sunt efectuate de antenele situate în apropierea ochilor. Acest locuitor al rezervoarelor de apă dulce respiră cu ajutorul unor fantă.

• Faltele superioare și inferioare aflate pe laturile gurii sunt, de fapt, membre modificate. Fiecare parte a regiunii toracice este echipată cu două membre singulare. În total, acest animal are 5 perechi de membre, dintre care unul este un gheare folosit pentru a hrăni și a proteja împotriva dușmanilor. Membrele rămase sunt folosite de el pentru mișcare.

Alte întrebări interesante