Limba română, întrebare adresată de denisdenisdimescu, 8 ani în urmă

Care sunt personajele din :
"In masa aceea de oameni puteau fi recunoscuţi undeva şi cireşarii. Se deosebeau ei deceilalţi care urmau să plece cu acelaşi tren? Nu se poate răspunde sigur, dintr-o dată, laaceastă întrebare. Dar ei erau acolo, toţi, cu excepţia lui Ionel, care-i aştepta undeva pe malulmării, pentru a-i antrena într-o nouă şi fantastică aventură. Erau toţi acolo şi, cu toate acestea,trăiau clipele unei despărţiri.

Îşi luaseră rămas bun de la părinţi, îi rugaseră să nu-i petreacă la gară, aşa cum făcuserăşi cu prietenii şi cunoscuţii lor. Părinţii acceptaseră, poate numai formal, poate unii se aflauascunşi pe undeva prin mulţime. Prin urmare, cireşarii se aflau singuri în apropierea vagonuluilor, probabil aşteptau şi ei cuvintele pe care le aşteptau toţi cei de pe peron. Dar acolo se oficiao despărţire. Unii o trăiau intens, alţii mai puţin. Ursu era cel mai trist şi, cum nu avea obiceiulsă-şi ascundă sentimentele, oricine putea să-i citească tristeţea pe faţă sau în gesturi. Pentrucă el vorbea întotdeauna cel mai puţin dintre toţi. Maria căuta mereu cu privirile cerul, poatestelele care începeau să se vadă, şi absenţa, izolarea ei tăcută în freamătul care vuia nuindicau oare o stare neobişnuită? Ce pricinuia această stare: despărţirea sau altceva? Victorera aproape nepăsător, prea calm, prea atent la ce se petrecea în jurul său, prea lucid pentru ai se putea atribui emoţii prea mari. De aceea Ursu, văzîndu-l, clătina uneori imperceptibil dincap şi privirile lui, din triste, deveneau dojenitoare şi apoi parcă mai triste. Lucia, mai devremefoarte sigură, se îmbujorase la faţă şi se simţea parcă stingherită de cînd îşi
d
escoperise tatăl în mulţime. Ducea o luptă cu sine însăşi, aproape că făcea un exerciţiu de logică. Căuta o for-mulă care să fixeze un echilibru între sentiment şi raţiune. Dan, încercînd să se adapteze perînd stărilor celorlalţi, scornea glume vesele sau duioase, dar valoarea lor rămînea numai înintenţie. Adevărul e că-l chinuia pe ici pe colo gîndul despărţirii."

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de elenaploesteanu201
1

Răspuns:Personajele sunt: cireșari, Ionel, Ursul, Victoria și Lucia.

Explicație:


denisdenisdimescu: multumesc!!
Alte întrebări interesante