Istorie, întrebare adresată de stefaniatocana493, 7 ani în urmă

Care sunt reformele micii uniri???​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de sgfjgufux
1

Răspuns:

Unirea Moldovei cu Țara Românescă la 24 ianuarie 1859 a însemnat intrarea statului român în epoca sa modernă. Sub Alexandru Ioan Cuza a început construcția noii țări, cu bunele și relele sale.

Explicație:

sper ca am fost de ajutor


stefaniatocana493: mulțumesc mult!!
sgfjgufux: cu drag
Răspuns de andreicristea129
1

"Mica Unire" a fost unirea dintre Principatele Moldovei și Valahiei, care a avut loc la 24 ianuarie 1859. Reformele care au avut loc în urma acestei uniri au inclus:

1.Crearea unui singur stat unitar: Unirea a dus la crearea unui stat unitar format din Principatele Moldovei și Valahiei, cu aceeași monedă, același sistem administrativ și aceleași instituții politice.

2.Îmbunătățirea sistemului administrativ: S-au introdus reforme administrative pentru a moderniza și eficientiza sistemul administrativ, incluzând centralizarea puterii și modernizarea sistemului judiciar.

3.Îmbunătățirea educației: S-au introdus reforme în sistemul educațional pentru a îmbunătăți accesul la educație și pentru a ridica standardele de învățământ.

4.Îmbunătățirea economiei: S-au făcut eforturi pentru a moderniza economia prin încurajarea dezvoltării industriale și agricole.

Acestea sunt câteva dintre reformele importante care au avut loc în urma "Micii Uniri" din 1859.

Alte întrebări interesante