Biologie, întrebare adresată de Denisa, 8 ani în urmă

Care sunt riscurile sa dezvoltam boli grave din cauza coronavirusului?

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de reman0106
6

Răspuns:

La persoanele sănătoase, riscurile de a dezvolta boli grave din cauza coronavirusului sunt mici. Cei expuși sunt bătrânii și cei care suferă și de alte boli.

Explicație:

Coronavirusul se transmite de la om la om, și produce o afectare a căilor respiratorii. Persoanele tinere, sănătoase au un risc mic de a dezvolta  complicații ale bolii, cum ar fi pneumonia sau chiar decesul. Acest risc îl găsim la persoanele bătrâne, sau la cei care au și alte boli precum hipertensunea arterială, boli de inimă sau diabet zaharat.

Cum coronavirusul este un virus, tratamentul cu antibiotice nu este unul eficient, deoarece  acesta omoară doar bacterii.

Astfel, apărarea cea mai bună este propriul nostru sistem imunitar, care dacă este funcțional reușește să vindece persoana infectată, și aceasta prezintă doar simptomele unei gripe banale. La cei cu probleme de sănătate, organismul nu are puterea să se apere de virus, așadar persoana va dezvolta pneumonie, sau insuficiență multiplă de organe (mai multe organe se opresc din a funcționa) care duce la moarte.

Din cauza faptului că nu este dezvoltat încă un tratament specific pentru acest virus, cea mai bună medicație este prevenirea infectării și folosirea suplimentelor de vitamina C, care întăresc imunitatea.

Stați sănătoși,

echipa Brainly!


andreea101766: de pe net
lucian6926: daaa Copy paste
Denisa: Pe brainly nu copiem raspunsurile :) Succes pe mai departe!
Răspuns de andreea101766
1

Răspuns:

-boli reapiratorii

-dureri de cap

-febra

-dureri musculare

-oboseala

-acumulare mucus in gat

-diaree

-iti curge nasul

-durere in gat

Explicație:

SPER CA AM AJUTAT ASTEA CRED CA SUNT TOATE!PS:daca vrei imi dai coroana:>


Denisa: Multumim de raspuns Andreea!
andreea101766: cu mare placere!Am scris toate sindromurile.
Alte întrebări interesante