Limba română, întrebare adresată de gumita681086, 8 ani în urmă

Care va mă poate ajuta cu un eseu la limba Română despre Adolescenta min 2pag caiet studențesc ?. ​


gumita681086: Nu doresc eseuri depe net

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de addeea2108
1

Răspuns:

      Adolescenta reprezinta o perioada de tranzitie de la copilarie la maturitate si este insotita de importante transformari pe planurile biologic, psihologic si social. Incepe aproximativ de la varsta de 12 ani si se intinde pana in jur de 20 de ani, cand dezvoltarea fizica este aproape terminata. In aceasta perioada, tanarul se maturizeaza din punct de vedere sexual si isi formeaza o identitate ca persoana separata de familie.

           Transformarile fizice - adolescenta se caracterizeaza prin inceputul maturarii genitale, cu dezvoltarea gonadelor (glandele reproducatoare, ovarele si testiculele) si a caracterelor sexuale secundare (semnele exterioare ale diferentei intre sexe). Cresterea se accelereaza, mai intai la fete, mai tarziu la baieti. Vocea se schimba, morfologia se transforma dupa sexe.

- La baieti, se inregistreaza o crestere a volumului testicular si a lungimii penisului, cu aparitia primelor ejaculari. masa musculara devine mai mare, umerii se latesc. Mai tarziu incepe sa se instaleze pilozitatea de tip masculin.

- La fete, uterul si ovarele cresc in volum. Ciclul menstrual succede, dupa un interval de aproximativ 2 ani, primei manifestari de formare a sanului. Formele se dezvolta (sani, solduri, bazin), cu aparitia pilozitatii de tip feminin.

Anturajul contează foarte mult, pentru că, în funcție de acesta, orice adolescent se va modela într-o direcție sau în alta; prietenul adevărat este acela care te sfătuiește de bine, nu acela care îți laudă nebuniile, prietenii adevărați sunt numai cei care te lasă să fii tu însuți, fără a se ivi dorința de modelare neapărat într-un sens sau altul.  

  În concluzie,atunci când ceva nu este în regulă cu anturajul unui adolescent, se pot gasi soluții în a reduce timpul petrecut în jurul acelor,,prieteni”,poate fi îndreptat spre altceva care l-ar atrage. Dacă rebeliunea pornește din interiorul familiei și copilul face ceva nepotrivit doar pentru a atrage atenția, atunci cei ce-l iubesc să petreacă mai mult timp alături de el, să-i invite prietenii acasă,să-i cunoască cum sunt împreună.

Explicație:

Mai scurteaza daca vrei , poti sa sari la cateva propozitii ,

Alte întrebări interesante