Limba română, întrebare adresată de buburuza09, 8 ani în urmă

cartea se numește : ,,Fata care a băut luna”
va rog îmi trebuie pana luni

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de raisa2894
3
Impresii generale : mi-a plăcut faptul ca cartea aborda intr-o mare măsura lumea fabuloasa a magiei, având ca persoane o vrăjitoare, un dragon, un monstru al mlaștinii și o fetița inzestrata cu magie. Am învățat ca trebuie sa ne controlam mereu faptele și sa nu acționăm din impuls. As fi schimbat soarta Nebuniei din Turn, închisă după ce pruncul i-a fost răpit pentru a fi trimis la vrăjitoare, Xan. I-as da cărții nota 10 pentru lumea creată de autoare, liniștita dar totodata agitata. M-au impresionat foarte tare puterile pe care Luna le-a căpătat după ce bătrâna vrăjitoare i-a dat lumina lunii. Abordează tema magiei și a fantasticului inexistent in lumea reala, de zi cu zi.
1. Magia Lunei începuse de la o perioada sa sporească și sa tot sporească, iar fetița nu putea s-o controleze. Transforma tot ce prindea in cale in altceva, îl mărea, îl micșora, ii schimba culoarea sau textura. Xan, bătrâna vrăjitoarea pe cale de moarte, încerca sa inventeze o cale prin care sa o oprească. Dragonul și monstrul mlaștinii se simțeau amenințati, mai ales ca avuseseră grija de ea când fusese mai mică, ba chiar ii recitasera poezii, făcuseră un efort sa suporte lucrurile sale împrăștiate peste tot in căsuța din copac in care își duceau existența.
2. Nebuna din Turn plânge in timp ce păsările din hârtie sunt puse pe foc. Toporul mare și greu strălucește puternic in lumina slaba, pregătit sa o îngroape in uitare pentru totdeauna, pregătit sa o alunge de pe fata Pământulului.
Xan se topește și urla după Luna, singura ei mare iubire, cea pentru care trebăluise in trecut. Dragonul găsește o modalitate sa se întoarcă in timp și sa o reîntâlnească pe mama lui moarta într-un vulcan, iar monstrul mlaștinii decide ca vrea sa scrie poezii și mici romane de dragoste pentru tot restul vieții lui, așadar se refugiază singur in mlaștina lui puturoasa.
Luna nu o revede niciodată pe mama ei, doar se îndrăgostește și pleacă in lume, in mlaștina, ajungând monstru.
3. Luna o reîntâlnește pe mama ei, care buna bucata de timp fusese închisă in turn și înnebunise de tot, ajungând sa facă păsări din hârtie. Xan moare liniștita, iar Luna, care avea un semn din naștere asemanator cu al Nebuniei, trăiesc fericite.

buburuza09: MULTUMESC MULT !!
buburuza09: Am apăsat din greseala pe 1 stea sorry
Alte întrebări interesante