Biologie, întrebare adresată de Denisa, 8 ani în urmă

Cat de expusi suntem la COVID-19?

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de reman0106
18

Răspuns:

Sunt confirmate cazuri cu coronavirus în România, deci riscul de expunere crește exponențial cu numărul bolnavilor din țară.

Explicație:

Riscul de a fi infectat cu coronavirus depinde de zona geografică unde ne aflăm. Vorbind concret despre România, numărul persoanelor infectate este în creștere, deci riscul ca noi să ne întâlnim cu o persoană bolnavă crește.  

Problema majoră a răspândirii virusului este ușurința cu care ne deplasăm în momentul de față în oricare zonă a pământului. Astfel, o persoană care a călătorit în Italia și s-a întors în România are șanse foarte mari să aducă virusul în țara noastră.  

Autodisciplina joacă un rol semnificativ în momentul de față în oprirea răspândirii acestui virus. De ce? Pentru că, dacă avem febră, tușim sau suntem obosiți și anterior am intrat în contact cu o persoană care a călătorit în zonele roșii(acele unde numărul infectațiilor este mare, precum Italia) trebuie să stăm acasă cel puțin 14 zile, să anunțăm un medic de starea noastră și să ne tratăm doar pe baza recomadărilor medicului. Nu trebuie să intrăm în contact cu alte persoane.

Un exemplu de urmat este China, de unde a pornit tot fenomenul. Au închis orașele, nimeni nu poate să intre sau să iasă din țară, iar în momentul de față numărul infectațiilor este în scădere. Astfel, s-a dovedit faptul că izolarea celor bolnavi de populația sănătoasă dă roade.

În concluzie, riscul de a contacta virusul în România crește și din această cauză fiecare individ trebuie să aibă grijă de sine și de societatea care-l înconjoară.

Stați sănătoși,

Echipa Brainly!

Alte întrebări interesante