Cât face derivata din f (x)=m-lnx totul supra x.
Eu am încercat,dar m-am încurcat puțin aici.
f (x)=m derivat ori lnx-l ori ln x derivat totul supra x^2
f (x)=lnx - m ori 1 supra x totul supra x^2
De aici am încercat sa-l înmulțesc pe ln x din x.După am mai continuat,dar nu mi-a dat răspunsul corect.
Îmi puteți explica unde am gresit?
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
2
Se face ca f/g=f'g-fg'/g^2
Adica [(m-lnx)' x - (m-lnx)(x)']/x^2 (lnx)'=1/x (X)'=1
Adica [(m-lnx)' x - (m-lnx)(x)']/x^2 (lnx)'=1/x (X)'=1
Anexe:
Sarandra:
Poți sa ma mai ajuți puțin?
Alte întrebări interesante
Matematică,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Istorie,
9 ani în urmă