Chimie, întrebare adresată de sandreea349, 8 ani în urmă

Cât mai rapid!!!!
Va rog ❤

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de AlitaLidia
0

din ppt care mi-a fost sters

scuze pt unele greseli

Poluarea reprezintă contaminarea mediului înconjurător cu materiale care interferează cu sănătatea umană, calitatea vieții sau funcția naturală a ecosistemelor (organismele vii și mediul în care trăiesc). Chiar dacă uneori poluarea mediului înconjurător este un rezultat al cauzelor naturale, cum ar fi erupțiile vulcanice, cea mai mare parte a substanțelor poluante provine din activitățile umane. Se disting următoarele categorii: poluare fizică (incluzând poluarea fonică și poluarea radioactivă), poluarea chimică (produsă de diverse substanțe eliberate în mediu sub formă gazoasă, lichidă sau de particule solide), poluare biologică (cu germeni patogeni, substanțe organice putrescibile etc.).

Aerul este un amestec de gaze. El conține 78,09% azot, 20,95%  oxigen, 0,94% gaze inerte(argon, neon, heliu ș. a.), 0,03% bioxid de carbon. Aerul e într-adevăr o comoară. În primul rând, el este principala sursă de oxigen, necesar pentru respirația organismelor vii (cu excepția microorganismelor anaerobe). El este un bun izolator și un bun distribuitor de căldură. Lipsa aerului ar provoca o creștere bruscă a temperaturii (peste 200°C), ceea ce ar exclude existența vieții pe planetă. Cu ajutorul aerului se răspândesc undele sonore. Fără el pe glob ar fi o muțenie totală, n-am mai putea auzi divina muzică a naturii sau cea compusă de om. Aerul este factorul care influențează în cea mai mare măsură formarea și schimbarea climei. El condiționează ploaia, ninsoarea, ceața ... Fără scutul atmosferic planeta noastră ar fi bombardată de meteoriți, iar razele distrugătoare ale Soarelui ar arde tot ce-i verde. Și în genere, fără aer viața pe Pământ ar fi imposibilă, planeta ar fi un deșert, aidoma Lunii.atmosferei (învelișul gazos al Pământului).

poluanti ai aerului,substante chimice

Gazul carbonic (CO 2 ), numit stiintific dioxid de carbon, este cel mai important din ciclul carbonului este inofensiv si aduce clorul pentru fotosinteza. CO 2, sub forma de vapori de apa, lasa sa treaca undele scurte ale radiatiei solare in atmosfera si absoarbe undele lungi ale radiatiilor Pamantului, ceea ce provoaca o reancalzire a aerului, efectul de sera. Pe Venus, intr-o atmosfera foarte bogata in CO 2, temperatura atinge 470° C. Praful provine din diviziunea materiei fine in particule aproape coloidale de 10-100 nm. Fumul este un amestec de particule solide si coloidale cu picaturi lichide. Fumul constituie partea invizibila a substantelor ce se elimina prin cosurile intreprinderilor industriale si este constituit din vapori de apa, gaze, produsi incomplet arsi (carbune, hidrocarburi, gudroane etc.) si alte impuritati inglobate si eliberate cu ocazia arderii. Cenusa rezulta in exclusivitate din combustibili solizi.Monoxidul de carbon(CO)este un gaz foarte periculos, ce are o pondere din ce in ce mai mare printre poluantii devastatori. Toate materiile primare energetice folosite pentru combustie contin carbon sub forma de combinatii chimice, care se oxideaza, transformandu-se in gaz carbonic (CO 2 ) sau in oxid de carbon (CO) daca combustia este incompleta. Dioxidul de sulf (SO2), produs in principal de arderea carbunelui dar prezent si in emisiile motoarelor diesel, se combina cu apa din atmosfera si provoaca ploile acide care distrug vegetatia si cladirile. Azotul .Compusii azotului contribuie constant la poluarea atmosferei, bioxidul de azot NO 2 este unul din cei mai periculosi poluanti. Sursa principala a acestui gaz o reprezinta motoarele cu ardere interna, in special a automobilelor. NO 2 se formeaza la temperatura ridicata din tevile de esapament. Cantitati importante de NO 2 dau nastere si la arderea carbunilor.














AlitaLidia: surse de poluare
Poluarea industriala:In conditiile actuale ale dezvoltarii, poluarea industriala ocupa primul loc. Toate ramurile industriei sunt generatoare de noxe, incat este dificil de apreciat care din ele sunt cele mai semnificative.  
AlitaLidia: Majoritatea activitatilor industriale reprezinta factori deosebiti de poluare, fie prin procesele de exploatare si prelucrare, fie prin cele de depozitare a fluxurilor reziduale de materiale si energie.
AlitaLidia: Dintre acestea se detaseaza insa cateva ramuri cu contributie majora in contaminarea ecosferei: industria energetica, industria chimica, industria metalurgica.  
AlitaLidia: Agricultura:Alimentele constituie veriga de baza prin care se asigura schimbul neintrerupt de materie dintre organismul uman si mediul sau de viata. Ele constituie deci suportul material al vietii, fara de care existenta omului nu este posibila.
AlitaLidia: De altfel, aceasta conditie este valabila pentru toate vietuitoarele care populeaza planeta
sandreea349: Multumesc
AlitaLidia: cu placere
Alte întrebări interesante