Limba română, întrebare adresată de iuliana0706, 8 ani în urmă

cat mai repede va rog
ofer 33 de puncte+coroana

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Annaidd
1

A. 1)

nesfarsita= nemarginita;

holde= lanuri;


2) -

3) Diftongii din cuvintele "calea" si "soare" sunt: "ea" si "oa".

*diftongul este alcatuit dintr-o vocala si o semivocala*


4) De multe ori pauza creată de o atitudine afectivă a vorbitorului, de o intonație deosebită, este notată prin linia de pauză. Asfel în:  "Sub o salcie plecata - /Somnuros in sus el cata" pauza așezată înaintea unei explicații atrage atenția asupra ei și marchează totodată o schimbare a intonației. Toate aceste funcțiuni nu le poate îndeplini, în cazul de față, virgula.


5)  Doua figuri de stil prezente in textul suport sunt:

Epitet: (substantiv + adjectiv) "Culmea-i adormita";

Personificare: "Linistea-i deplin stapana";


B -


iuliana0706: Dar punctul B?
Annaidd: Uite: Dupa parerea mea, titlul operei literare "In miezul verii" de George Cosbuc, reprezinta un element sugestiv si reprezentativ, care orienteaza lectura cititorului.
Annaidd: In primul rand, din punct de vedere structural titlul este analitic. Termenul "miezul" reprezinta si un indice temporal anticipand descrierea unui peisaj de vara. Din punct de vedere stilistic este un titlu conotativ, expresia "In miezul verii". Indicand un sens figurat si constituind un simbol al linistii, in jurul caruia se construiestre intregul discurs liric.
Annaidd: In al doilea rand, titlul se afla in perfecta concordanta cu mesajul poetic, indicand tema poeziei si motivele centrale. Acestora li se adauga si procedeele artistice, astfel se remarca epitetul "Culmea-i adormita", "campii arsi"; personificarea "linistea-i deplin stapana". Acestea se compun in imagini artistice auditive "Zumzetul de-albine", si vizuale "niciun nor vazdyhul n-are".
Annaidd: In concluzie titlul are caracter rezumativ si sugereaza semnificatiile textului, contribuind la receptarea mai usoara a mesajului artistic de catre cititor.

Sper ca e ok, nu imi permitea sa-l trimit tot intr-un singur mesaj pt ca depasea limita de 500 de cuvinte
iuliana0706: mersiii mult
Alte întrebări interesante