Biologie, întrebare adresată de Denisa, 8 ani în urmă

Cate cazuri de coronavirus exista in Romania si de ce inca se inmultesc??

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de reman0106
5

Răspuns:

Starea actuală a coronavirusului în România se agravează, iar tot mai multe cazuri sunt diagnosticate zilnic. De luni guvernul a intrat în stare de urgență cu scenariul 3 din 4.

Explicație:

Fiind stare de urgență școlile, grădinițele și universitățile sunt închise timp de 30 de zile. S-au luat măsuri și pentru cumpărarea a noi echipamente medicale necesare vindecării bolnavilor.

Cum bine știm, acest coronavirus se răspândește foarte rapid. Modul principal de infectare este prin contact direct cu persoanele bolnave, care prin secretiile lor expulzate prin tuse sau strănut ne infectază și pe noi.

O cauză majoră în România este faptul că, mulți români se întorc din diaspora, unde muncesc. Unii vin din zonele roșii (acele zone unde sunt foarte mulți infectați, cum ar fi Italia). Poate ei nu prezintă semne de boală, deoarece virusul este încă în perioada de incubație timp de aproximativ 2 săptămâni, dar totuși sunt purtători și pot infecta mai departe.

Oamenii care vin din străinătate intră direct în carantină timp de 14 zile.Un sfat pentru ei ar fi să nu se întoarcă în România. De ce? Chiar dacă vin să-și viziteze bunicii sau părinții, le fac mai mult rău, pentru că există probabilitatea de ai infecta. Și cum foarte bine știm, acest virus este în special periculos pentru persoanele în vârstă sau pentru cei care au și alte boli, cum ar fi hipertensiunea arterială, diabet zaharat sau boli de inimă. Astfel, acei părinți care se bucură de reîntoarcerea copiilor, pot să se înbolnăvească.

În momentul de față, recomandarea este să ne izolăm, să nu ieșim din case, să evităm locurile aglomerate și să avem o igienă bună: să ne spălăm pe mâini de mai multe ori pe zi cu apă și săpun, sau dezinfectante pe bază de alcool.

Aveți grijă de voi, de cei dragi și de societatea în care trăiți. Într-o societate bolnavă nu poate fi nimeni sănătos. Spitalele noastre nu sunt pregătite pentru un număr foarte mare de bolnavi, așa că poate să vină vremea când nu o să fie locuri libere în  spitale sau medici care să ne trateze.

Stați sănătoși.

echipa Brainly!

Alte întrebări interesante