Istorie, întrebare adresată de poloelena472, 8 ani în urmă

câte mai multe informații despre Nyx ( zeita întunericului) și Hecate ( zeița magiei )
și despre haos cum s-a format el și cine e mama lui Zeus.
dau 25 de puncte și coroana ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de yeaboi
0

Răspuns:

Nyx este fiica întunericului și este singura zeița de care se temea Zeus pentru ca era mai bătrână și mai puternica decât el.Ea putea sa facă bine,dar și rau însă nu a făcut niciodată rau sau cel puțin,mai mult rau decât Zeus.

Hecate a fost zeița greaca a magiei.Hecate este percepută greșit ca zeița vrăjitoriei și a răului, dar, de fapt, a făcut câteva lucruri foarte bune. O astfel de faptă este salvarea lui Persefona, (fiica lui Demeter, regina lumii subterane și fecioara primăverii) din lumea de dedesubt. Hecate, se spune, bântuie o răscruce cu trei drumuri, fiecare din capete uitându-se într-o anumită direcție. Se mai zice că apare atunci când luna de fildeș strălucește.

Grecii, ca de altfel şi romanii, nu credeau că lumea a fost dintotdeauna aşa: cu ape, cu păduri, cu soare, animale, oameni, stele, cer şi pământ. Grecii au dezvoltat conceptul de haos (sau chaos) pentru a descrie începutul facerii lumii. Interesant este fapul că la toate popoarele şi în toate religiile se pomenea despre haos ca fiind lumea care a precedat lumea noastră.

Haosul era o genune fără fund, un amestec al tuturor lucrurilor, o imensă sferă în care coexistau toate elementele naturii.

Mama lui Zeus se numește Rhea.Rhea s-a căsătorit cu titanul Cronos și a avut șase copii: Demetra, Hades, Hera, Hestia, Poseidon și Zeus. Deoarece Cronos își mânca copiii, ea a hotărât să-l salveze pe cel din urmă. Astfel, Zeus a fost singurul care a scăpat de mânia tatălui său și cel care l-a și detronat ulterior. Echivalentul ei în religia romană este Ops.


poloelena472: mersi mult :))
Alte întrebări interesante