Matematică, întrebare adresată de Utilizator anonim, 8 ani în urmă

cate stiti macar vreo 5
Va rog frumos ajutatima e urgent,pentru maine dau coroana​

Anexe:

tanasemelany: Da, ma gândeam pe care sa le mai fac
tanasemelany: Haha, nici eu nu inteleg materialul de anul acesta, dar unele ex din clasele mai mici mai tin minte cum se rezolva
tanasemelany: nu prea ma descurc cu celelalte, poate ca stii dar este o aplicatie: Photomath, rezolva ex de mate si iti da explicatie la fiecare pas pe care il face, eu nu prea o folosesc dar poate o sa te ajute

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de tanasemelany
3

Acestea sunt niste ecuații si sunt ușor de facut după ce le intelegi și exerseze puțin, o sa incerc sa iti explic si iti dau exemple, sper ca o sa înțelegi.

Poza 1

1) primul lucru pe care il faci este sa treci numitorul comuni in de aceiași parte a egalului, adica toate numerele care au x ( exemplu: 3x, 5x) cel mai ușor e sa le treci in partea stanga fata de egal.

2) cand treci numerele dintr-o parte in alta a egalului trebuie sa schimbi semnul numărului, observi asta in poză. Daca numărul ramaine in aceiasi parte de egal, exemplu: 9, semnul din fata lui (+) nu se schimba.

3) dupa ce ai facut asta, trebuie doar sa calculez (ex: 3-5 sau 9+7) operații simple.

4) cand ajungi la forma: ax= b il împarți pe b la a, exemplu: 8x=16 x=2.

poza 2 - b)

poza 3 - c) stim ca daca avem: a(b -c) = a×b - a×c

exemplu: 5(2x - 3) = 10x -15

poza 4 - k)

dupa ce la fiecare fractie am avut numitorul comun 12 am putut scoate ecuația din fractie si să o calculam in mod obisnuit.

Anexe:
Alte întrebări interesante