Limba română, întrebare adresată de Bumby566778, 9 ani în urmă

Câteva trasaturi ale personajului Popa Tanda

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Ambitioasa12
22
Popa Tanda este lenes bun harnic silitor etc are mai multe

Bumby566778: Multumesc
Răspuns de Nati6
32
Eu iti voi face o caracterizare si poti extrage ce te intereseaza :
Popa Tanda este personajul principal al operei omonime , deoarece participa activ la toate momentele actiunii . El reprezinta conceptia scriitorului , conform careia literatura poate fi o sursa de invatare . 
Caracterizarea directa a personajului este facuta de catre narator , care ii fixeaza statutul prin sintagma : ,, preot in satul tatane-sau , in Butucani " , dar surprinde si o stare a acestuia :,, este cam greu  la vorba si cam aspru la judecata " 
Caracterizarea indirecta reiese din faptele , vorbele si comportamentul personajului . Astfel, faptele si modul sau de a vorbi dau dovada unui model de virtute :  om drept si cumpanit , dar si foarte pregatit , deoarece ,,a invatat multa carte " . Totusi , preotul este prea direct cu enoriasii sai , fiind mutat din satul natal in Saraceni . Acolo , incearca sa le schimbe mentalitatea oamenilor incapatanati , insa fara rezultat . 
Caracterizarea prin nume este tot o modalitate indirecta . Astfel , vorbele preotului erau considerate de oameni o pierdere de vreme , adica o tandala , fiind poreclit , astfel , Popa Tanda . 
Sper sa-ti placa :)

Bumby566778: Mersi
Alte întrebări interesante