Chimie, întrebare adresată de Ioana100000, 8 ani în urmă

Câți electroni sunt sunt schimbati (cedati sau acceptati) in reacția dintre K2Cr2O7 + H2SO4? De ce?

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de roberteladrianpb6zy7
4

Daca esti la gimnaziu nu ai de unde sastii ce se intampla in interiorul reactiei...

reactia K2Cr2O7 + H2SO4 se produce cu transfer de electroni (reactii oxido-reducere sau redox, care se studiaza la cls. a IX-a si mai aprofundat la cls. a XII-a) In aceste tipuri de reactii unul sau mai multe elemente isi modifica starea de oxidare (valenta) la o alta stare de oxidare (alta valenta) prin cedare sau acceptare de electroni.

Daca un element cedeaza 1 sau mai multi electroni => ca se oxideaza si el trece de la o stare de oxidare inferioara la una superioara (adica pe intelesul tau de la o valenta mica la una mare) iar daca accepta 1 sau mai multi electroni => ca se reduce si el trece de la o stare de oxidare superioara la una inferioara (adica pe intelesul tau de la o valenta mare la una mica).

vezi in foto procesele care le-am descris.....

sper sa fi inteles ceva....!!

Anexe:

Ioana100000: Inteleg, sunt liceu de fapt. Mai am o intrebare: când se înlocuieste in concentrație normală, la Eg câți electeoni schimbați sunt in cazul K2Cr2O7 in cazul reacției de mai sus?
roberteladrianpb6zy7: nr de electroni care ii accepta sau cedeaza in procesul redox (pentru toate....) iar in cazul de fata Eg = masa moleculara / 3
Ioana100000: Mulțumesc mult!
roberteladrianpb6zy7: cu multa placere.. :)
Alte întrebări interesante