Limba română, întrebare adresată de alexandru49960, 8 ani în urmă

caut o compunere cu titlul "La laborator"de 10-15 randuri cu cat mai multe neologisme.Ma puteti ajuta?

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de costeapaula11
7

                                                               La laborator

       În această zi, doamna profesoară ne-a dus sa vizităm laboratorul de chimie al școlii și să analizăm aparatura laboratorului.

        Intrând în laborator, pe ușa mare și verde, observăm niște bănci placate cu gresie de culoare verde. Ne așezăm fiecare la locul nostru, iar profesoara ne aduce multe ustensile din laborator pe care ni le arată.

          Ea ne prezintă o eprubetă care se folosește pentru efectuarea reacțiilor de probă, niște pahare: un pahar Berzelius, un pahar Erlenmeyer, un pahar conic gradat și un pahar conic de trompă. De asemenea, ne mai aduce și baloane, cilindri gradați, pipete, biurete, sticluțe picurătoare, flacoane pentru păstrarea substanțelor, pâlnii, picnometru, sticle de ceas, cristalizatoare, exicatoare, mojare și un stropitor.

           După ce ne prezintă aceste ustensile, doamna profesoară ne mai arată și un stativ, o clemă, inele și clești utilizați pentru prinderea obiectelor fierbinți.

            Această oră în care profesoara ne-a prezentat aceste ustensile a fost una foarte interesantă și nu cred că voi putea să o uit prea curând.

Alte întrebări interesante