Limba română, întrebare adresată de edy44740, 8 ani în urmă

CAUTA IN DICTIONAR,APOI SCRIEȚI EXPLICAȚIA URMATOARELOR CUVINTE: institut, a debarca, sfială,
DAU COROANA​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Rina2006
1

INSTITÚT, institute, s. n. 1. Instituție în care se fac cercetări științifice de specialitate. ♦ Instituție de învățământ superior (universitar) în care se pregătesc cadre cu calificare superioară în diferite specialități. ♦ (Concr.) Local în care funcționează astfel de instituții. 2. (În trecut) Școală particulară de grad secundar, de obicei cu internat.

debarcá [At: GORJAN, H. 134 / V: (înv) desb~, desbăr~ / E: fr débarquer] 1-2 vti A coborî pe mal dintr-o navă. 3-4 vti (Pex) A coborî din tren sau din alt vehicul. 5 vi (Rar; gmț) A descinde (într-o altă localitate sau) într-un loc. 6 vi A ataca țărmul inamic cu trupe aduse de nave (speciale). 7 vt (C.i. corăbii) A acosta. 8 vt (Fam; fig; c.i. persoane) A înlătura dintr-o funcție de conducere

sfiala-rusine

a

Răspuns de patrrrrrrricia
1
institut= Instituție în care se fac cercetări științifice de specialitate.Instituție de învățământ superior.Local în care funcționează un institut.Școală particulară de grad secundar, de obicei cu internat.Opere elementare de drept roman.
a debarca= A coborî pe mal dintr-o navă. A coborî din tren sau din alt vehicul.
sfiala= Lipsă de încredere în sine, timiditate, lipsă de îndrăzneală; sentiment de rușine, de jenă față de cineva sau de ceva, teamă, sfiiciune.
Alte întrebări interesante