Limba română, întrebare adresată de liliana41, 9 ani în urmă

cauta informati despre un animal din savana alcatuieste un scurt text despre el


SighKokos: Leul este un animal sălbatic care trăiește în savane . El este un mamifer. În sălbăticie el poate sa trăiască rar 8-10 ani ,dar în captivitate ajunge pana la vârsta de 35 de ani.El este numit regele animalelor .Leii sunt animale carnivore .Este un animal foarte puternic și vorace. Trăiește în grupuri formate din 2-3 masculi și 5-10 femele. În captivitate se pot reproduce 2-3 pui după 3 luni de gestanta . Leul mascul poate fi ușor recunoscut datorita coame sale . El poate cântări pana la 250 kg.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de marianabria15
6
Leul este a doua felina ca marime, dupa tigru. Culoarea blanii sale variaza de la galben deschis pana la maro-ocru sau chiar roscat. Blana de pe abdomen este mai deschisa la culoare, iar smocul de par din varful cozii este negru. Puii au pete maronii pe blana, similare cu cele ale leoparzilor. Exista si lei albi, culoarea deschisa a blanii lor datorandu-se unei gene recesive. Dimensiunile leilor pot varia in functie de zona in care traiesc. Leul reprezinta forta, puterea, agerimea. 


SighKokos: Coco
Răspuns de ionipatii78
2

Girafa  este cea mai inalta din toate speciile de animale. Masculii pot avea 4,8 – 5,5 m inaltime si o greutate de 900kg. Numele ei provine din araba si inseamna “cea mai inalta dintre toate”.

Originara din Africa, girafa este inrudita cu familiile: Cervidae si Bovidae, dar apartine altei familiei, Giraffidae, care cuprinde doar girafa si ruda ei cea mai apropiata okapi.

Alte întrebări interesante