Biologie, întrebare adresată de david2837, 8 ani în urmă


Caută informații despre reacții ale plantelor din imagini la condițiile de mediu.
Regina-Nopţii
Zoreaua
Salcie
Floarea-soarelui​


david2837: da
soricualexandraioana: chiar nu stiu eu nu pot vedea cum vezi tu incearca sa apesi pe profilul meu si mi dai coroana
david2837: ok
soricualexandraioana: oare asa?mi a aparut ca ma urmaresti
david2837: ți-am dat follow nu coroaba
david2837: dar o sa vad mai tarziu
soricualexandraioana: dar sti cum se da coroana

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de soricualexandraioana
14

Răspuns:

Sper ca te am ajutat!Am scris multe informatii dar ti le poti alege tu

Explicație:

1)REGINA NOPTII

Florile “Reginei nopții” se deschid seara, de unde vine și numele, iar acestea rămân deschise până dimineața, la răsărit. În tot acest timp, floarea răspândește un parfum plăcut și puternic.

“Nicotiana alta” este numită și “Tutunul ornamental”, “Tutunul înaripat”, sau “Tutunul iasomie” și face parte din familia Solanaceae, fiind o plantă perenă, originară din America de Sud. Regina nopții se cultivă în grădini, terase, în parcuri și chiar în ghivece sau jardiniere.Regina nopții înflorește începând din luna iunie și, dacă vremea permite, va rămâne așa până în octombrie, însă planta nu rezistă la temperaturi de – 5ºC. Floarea trebuie udată la bază, în fiecare seară, în zilele secetoase.

2)ZORELE

Zorelele (sau norelele) sunt plante erbacee perene din familia Convolvulaceae, a căror taxonomie și sistematică se află în schimbare. Numele generic de zorele acoperă peste 1000 de specii diferite.Această plantă tropical-americană cu creștere rapidă, este cățărătoare agățătoare și are flori mari în formă de farfurie, ce apar în mănunchiuri de până la cinci flori. Florile, de un albastru violet strălucitor când se deschid, devin roz sau roșu-violet deschis la ofilire, ceea ce creează peste tot un efect bicolor când planta este în perioada de înflorire. Fiecare floare durează o singură zi, însă acestea acoperă din abundență planta. Adesea poate fi întâlnită în afara zonei de creștere, deoarece a fost mult timp prețuită ca și plantă de grădină și a evadat din cultivare. Preferă habitatele de coastă și pădurile umede. Inițial nativă din America tropicală, acum este pantropicală și adesea, o buruiană problematică în locurile în care crește.Identificare: Plantă ierboasă, cățărătoare perenă, înaltă de 6 m, adesea formând o bază lemnoasă. Tulpinile, ce au de cele mai multe ori o bază lemnoasă, sunt aproape lipsite de peri și puternic ramificate. Frunzele sunt ovale spre rotunde cu un vârf conic ascuțit și o bază în formă de inimă, uneori trilobată, cu o lungime de 5-18 cm pe codițele lungi. Inflorescențele sunt individuale sau pot avea mai multe flori, apărând dens pe pedunculii de 5-20 cm. Florile, cu viață scurtă, în formă de pâlnie, sunt albastre intens sau purpurii, rar albe, de 5-7,5 cm împrejur. Fructele rotunde, cu un diametru de până la 12 mm, conțin între una și patru semințe maronii.

3)SALCIA

Salcia (Salix L.) este un gen de plante din familia Salicaceae, cuprinzând arbori, arbuști sau subarbuști cu lujeri elastici și frunze căzătoare.Plantele din genul salix sunt cunoscute în România sub numele generic de salcie. Numele popular de "salcie" provine în limba română din latinescul salix.Genul Salix este răspândit în întreaga emisferă nordică, fiind întâlnit în principal pe soluri umede, pe malurile râurilor, iazurilor și lacurilor în zonele mai răcoroase.

4)FLOAREA SOARELUI

Floarea-soarelui (Helianthus annuus) este o plantă anuală din familia Asteraceae, nativă din America. Este una din compozitele cele mai cultivate pentru semințele bogate în ulei, din acestea fiind extras uleiul de floarea-soarelui.Frunzele sunt mari, întregi, pețiolate și cordate. Tulpina se termină cu un singur calatidiu sau, uneori, este ramificată și are mai multe inflorescențe. Calatidiile sunt mari, cu receptaculul plan, având culoare galbenă. Semințele sunt bogate în ulei, conținând, fără coaja fructului, circa 55% ulei comestibil și cu întrebuințare industrială, de exemplu, la fabricarea săpunului. Turtele rămase ca reziduuri de la extragerea uleiului alcătuiesc un nutreț concentrat, bogat în proteine brute și digestibile.

Perioada de semănare este din aprilie până în mai. Este o plantă anuală.

În graiul moldovenesc, planta se numește răsărită.


david2837: cum dau coroana?
soricualexandraioana: vrei sa mi dai coroana?
david2837: da
david2837: :)
Alte întrebări interesante