Limba română, întrebare adresată de printesa59, 9 ani în urmă

caută informații despre un corp ceresc Luna, Soare, Terra format din 3-7 enunțuri.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de andreeagaitu
6
Luna este unicul satelit natural al Pamantului fiind a cincea ca dimensiune din Sistemul Solar.Ea realizeaza o rotatie in jurul Pamantului in aproximativ 4 saptamani.O fi luna un corp ceresc extrem de important , dar importanta i se datoreaza nu doar pe cer dar si in mitologie.Ea fiind astrul noptii , contra partea feminuna a Soarelui.Luna fiind asociata cu partea feminuna zeita frumusetii, stralucitoare si calatoarea cerului.Revenind la cei mai important masa Lunii este de 7.347 x 1022 kg si diametrul sau la ecuator este de 3.474 km, adica este de aproximativ 80 de ori mai usoara si de aproape 4 ori mai mica decat Pamantul.Deaceasta putem face o mica concluzie ca Luna este nu doar frumosul si stralucirea , dar si faptul ca acolo vei cantari cu mult mai putin decat aici.

printesa59: doar un alineat are?
andreeagaitu: poti tu sa-l reconstruiesti facandul dupa aliniate
Răspuns de burdujadaniela
2
Planeta noastra este acoperita in proportie de 70%apa. Cu toate acestea oamenii au explorat doar 5% din aceasta suprafata. Cele mai universale trei limbi din lume sunt mandarina, spaniola si engleza.
De asemental pe pamant exista peste un milionara de specii de animales dintre care 6000 de specii de reptile,73000 de tipurile de paianjeni, 3000 de specii de padUchiha, 4600 de specii de mamifere si 9000 de specii de pasari.
Acestea au fost mai mult niste curiozitati, dar care nu le-am luat de pe internet.
Succes!!!
Alte întrebări interesante