Limba română, întrebare adresată de chioreancornelia0, 8 ani în urmă

Caută informații interesante despre Pământ şi Lună. Notează-le şi apoi prezintă-le colegilor.​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de opreavladnicolae
40

Răspuns:În urmă cu aproximativ 4,5 miliarde de ani, Pământul a început să se formeze ca urmare a formării de materiale din cauza atracției gravitaționale. De-a lungul timpului, aceste aglomerații de materie au început să se prăbușească între ele, formând corpuri mai mari care, în cele din urmă, ar duce la planete și luni. Luna noastră este unul dintre aceste corpuri cerești. Este singurul satelit natural permanent al Pământului și orbitează în jurul Pământului o dată la 28 de zile. Următoarele activități vor introduce elevii în fazele Lunii și în ce mod orbita Lunii afectează viața pe Pământ!

Pământul și Luna

Deoarece planeta noastră are condiții aproape perfecte de viață, este o planetă unică în sistemul nostru solar. Aceasta include faptul că este singurul despre care credem că are apă lichidă în zilele noastre. Pământul orbitează Soarele și durează 365,25 zile pentru a finaliza o revoluție sau o rotație în jurul soarelui. Deoarece un an calendaristic durează 365 de zile, adăugăm „Leap Day” la fiecare patru ani pe 29 februarie pentru a reveni calendarul pe traseu. Fiecare al patrulea an cu 29 februarie este cunoscut sub numele de Anul Bisericii.

Pământul este împărțit în două jumătăți, cunoscute sub numele de emisfere. Emisfera de Nord și de Sud se întâlnesc la ecuator, o linie imaginară de latitudine care se află la jumătatea distanței dintre Polul Nord și Polul Sud. Pământul se rotește pe o axă înclinată și durează 24 de ore pentru a face o rotație completă, făcând ziua. Înclinarea axială a Pământului se schimbă între 22,1 ° și 24,5 °, iar oamenii de știință cred că Pământul a fost lovit de un obiect foarte mare, schimbând axa de rotație a planetei. Această înclinare provoacă anotimpurile Pământului. În timpul solstițiului de vară pentru emisfera nordică, înclinarea este îndreptată spre Soare. Aceasta înseamnă că lumina Soarelui este răspândită pe o zonă mai mică, deci densitatea energetică este mai mare. În timp ce se întâmplă acest lucru, emisfera sudică se îndreaptă spre Soare, astfel încât energia Soarelui este răspândită pe o suprafață mai mare, provocând temperaturi medii mai reci, rezultând astfel iarna.

Explicație:succes!!!


cristiandra9: Mulțumesc
lalescupetrica: multumesc!
Alte întrebări interesante