Religie, întrebare adresată de alexstaicu08, 8 ani în urmă

Caută pe internet experiențele de viață ale unor actori sau ale altor personalități, care s-au convertit la creștinism / ortodoxie de la alte religii

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de marcuspoput
8

Răspuns:

1. BOB MARLEY

Poate cel mai cunoscut interpret reggae din lume, promotor al mișcării Rastafariene, a fost botezat în religia ortodoxă, în Jamaica, de către Arhiepiscopul Bisericii Ortodoxe Etiopiene.

2. JAMES BELUSHI

Este, de la naștere, membru al Bisericii Ortodoxe Albaneze părinții săi fiind imigranți ortdocși din Albania, iar ulterior a primit și cetățenie albaneză.

3. JENNIFER ANISTON

Este membră a Bisericii Ortodoxe Grecești, fiind botezată, educată și crescută în această religie de tatăl ei, John Anthony Aniston, pe numele său adevărat Giannis Anastasakis, născut în Creta.

4. CHRISTIAN BALE

Interpretul lui Batman a trecut la ortodoxie înainte de a se căsători cu sârboaica Sandra Blazic.

5. TOM HANKS

Deși, născut şi botezat în religia catolică, actorul câştigător al Oscar-ului a trecut la ortodoxie și și-a botezat și copiii în această religie, după ce s-a căsătorit cu Rita Wilson, o actriță, de orgine greco-bulgară crescută în confesiunea ortodoxă.

6. MURRAY ABRAHAM

Actorul care a devenit imaginea lui Salieri, după filmul „Amadeus', în regia lui Milos Forman, este ortodox din familie, aparține Bisericii Ortodoxe din Siria, unde bunicul său a fost cântăreţ în strană.

7. EMIR KUSTURICA

Celebrul regizor de origine sârbă, s-a născut într-o familia musulmană dar a trecut la religia ortodoxă din convingere, și a fost botezat în 2005, în Biserica Ortodoxă Sârbă, chiar de sărbătoarea Sfântului Gheorghe, când și-a luat numele de Nemanja Kusturica.

8. DAVID GAHAN

Solistul trupei Depeche Mode a trecut la ortodoxie după ce a cunoscut-o și s-a îndrăgostit nebunește de grecoaica Jennifer Sklias.

9. JONATHAN JACKSON

Actorul, crescut într-o familie de adventişti, a îmbrățișat religia ortodoxă după o vizită în România și la Muntele Athos, ulterior convingându-și și familia să se boteze tot ortodocși.

10. MAX CAVALERA

Fondatorul trupei Sepultura, a fost botezat catolic chiar la Vatican, dar după căsătorie a trecut la religia ortodoxă și și-a botezat și copiii, pentru că soția sa a fost născută în această religie.

Explicație:


marcuspoput: Ii bine?
Alte întrebări interesante