Limba română, întrebare adresată de putioasca, 8 ani în urmă

Caută pe internet informații despre fapte bune făcute 2 - 3 vedete internaționale.Scrie apoi un articol de 10-15 rânduri despre fapta bună care te-a impresionat cel mai mult, folosind 3 circumstanțiale de scop.Subliniaza-le.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de mardarea410
27

Răspuns:

1.Oprah Winfrey.

Una dintre cele mai cunoscute celebrități care donează bani pentru bunăstarea altora este Oprah Winfrey. Celebra prezentatoare și-a câștigat simpatia a milioane de oameni datorită modului său de a inspira oamenii din jurul său, dar mai ales datorită faptului că a avut o viață destul de dificilă și totuși a reușit să ajungă celebră și fericită. Averea sa este imensă și a donat milioane de dolari fundațiilor caritabile. Este extraordinar cum și-a folosit faima și influența pentru a ajuta numeroase fundații și organizații. A primit chiar și o poreclă „Factura Oprah” datorită faptului că numai în 2007 a donat 50 milioane de dolari pentru educație, îngrijire medicală și drepturile femeilor și copiilor din întreaga lume.

2.J.K.Rowling, autorul faimos care a creat unul dintre cele mai iubite personaje din copilărie, Harry Potter, s-a remarcat prin numeroase donații. Una dintre cele mai semnificative donații ale sale este în valoare de 18 milioane de dolari către clinica de neurologie Anne Rowling, de la Universitatea din Edinburgh. J.K.Rowling este primul autor care a ajuns miliardar, motiv pentru care autorul a fost mereu în atenția revistei Forbes.

3.Elton John

O altă celebritate ale cărei acte caritabile nu au fost ascunse de public este iubita Angelina Jolie care este și ambasador UNHCR Goodwil. Împreună cu Brad Pitt, fostul său soț, a creat fundația Jolie-Pitt în anul 2006 pentru a sprijini cauze umanitare din întreaga lume. A fost un voluntar activ care susținea cauzele refugiaților implicându-se în aproape 60 misiuni de teren. De asemenea, Elton John a donat 38 milioane de dolari doar în anul 2016. Cauza căreia i-ar fi acordat banii este lupta împotriva HIV-ului. Are și o fundație proprie care luptă de peste 24 ani împotriva acestei boli terifiante.

Explicație:


mardarea410: sper sa te ajute poti sa imi dai coronita
Alte întrebări interesante