Fizică, întrebare adresată de liasmechera578, 8 ani în urmă

Caută pe internet informații și scrie cu cuvintele tale.

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de minecraft2990
1
Consecințele încălzirii globale


Încălzirea globală are consecințe multiple asupra mediului și asupra vieții oamenilor. Principalele efecte negative sunt:



Topirea ghețarilor și creșterea nivelului mărilor

Încălzirea globală duce, prin creșterea temperaturilor, la topirea ghețarilor, care, la rândul ei, duce la creșterea nivelului mărilor și al oceanelor, ceea ce face ca zonele de coastă să fie inundate.



Condiții meteo extreme și modificarea temperaturilor

Precipitațiile abundente și alte condiții meteo extreme sunt din ce în ce mai frecvente. Acestea pot provoca inundații, pot afecta calitatea apei potabile și pot reduce sursele de apă de băut în anumite regiuni.



Riscuri pentru sănătatea oamenilor

Și riscurile pentru sănătate sunt de luat în considerare. Numărul deceselor legate de căldura excesivă a crescut în anumite regiuni și s-a modificat distribuția anumitor boli care au legătură cu umiditatea neadecvată.



Costuri pentru societate și economie

Efectele negative asupra sănătății și daunele economice pe care le suferă bunurile și infrastructura implică costuri suplimentare de rezolvare a problemelor. De exemplu, între 1980 și 2011, inundațiile au afectat peste cinci milioane de oameni, iar pierderile economice directe au atins 90 de miliarde de euro.

Cele mai afectate domenii sunt cele care depind de nivelul temperaturilor, și anume agricultura, silvicultura, producerea energiei regenerabile și turismul.


Consecințe pentru faună

Încălzirea globală se accentuează atât de rapid, încât multe specii de plante și animale nu se pot adapta suficient de repede la noile condiții. Multe tipuri de animale au migrat către un nou habitat, în timp ce altele sunt amenințate cu dispariția sau au dispărut deja. 1. RASPANDIREA BOLILOR


Pe masura ce tarile de nord se incalzesc, boala care transportata de insecte migreaza spre nord, aducand ciuma si boali cu ele. Intr-adevar, anumiti oameni de stiinta cred ca, in unele tari, din cauza incalzirii globale, malaria nu a fost pe deplin eradicata.

2. APE CALDE SI MAI MULTE URAGANE


Pe masura ce temperatura oceanelor creste, la fel creste si probabilitatea de aparitie a uraganelor tot mai puternice si mai frecvente. Am vazut asta in 2004 si 2005.
3. PROBABILITATEA CRESTERII SI INTENSITATEA SECETEI SI A VALURILOR DE CALDURA


Desi unele zone ale Pamantului vor avea umiditate ridicata din cauza incalzirii globale, alte reugiuni vor suferi secete si valuri de caldura grave. In Africa va fi cel mai rau, cu mai multe secete severe, de asemenea, de asteptat si in Europa. Apa este deja periculos de rara in Africa, iar incalzirea globala va agrava conditiile, ceea ce va putea conduce la conflicte si razboi.
(Am sepectat mai multe informati de pe mai mult site uri,iti poti sepecta tu informatia)

minecraft2990: Scuze
minecraft2990: Ca am uitat sa scriu si
minecraft2990: Masurile care se impun
minecraft2990: Dar nu e nimic pentru ca poti cauta si tu pe net
Alte întrebări interesante