Cauta pe internet mai multe informații despre evolutia aparatelor de fotografiat. Realizează o prezentare, utilizând si tehnologia modernă, pe care sa o prezinti in fața colegilor tai
Răspunsuri la întrebare
Explicație:
1500 – Camera Pinhole
Când Mozi, un fotograf chinez a observat razele de lumină ce pică pe pereții unei camere întunecate printr-o mică gaură făcută în partea opusă, a început să vadă lumea cu susul în jos și cu josul în sus. Mozi a fost fascinat de acest lucru și după o cercetare minuțioasă a ajuns la concluzia că din moment ce lumina călătorește într-o linie dreaptă, atunci un astfel de fenomen se petrece în natură. Așa s-a pus temelia pentru aparatul de fotografiat și fotografiile moderne.
1839 – Aparatul de fotografia Daguerreotype
Metoda lui Mozi de proiectare a unei imagini inversate printr-o gaură a fost minunată, dar, din păcate nu existau mijloace care să stocheze rezultatul final, ceea ce o făcea inutilă.
Ei bine, în 1839, Luis Daguerre, un artist francez, a dezvoltat un procedeu ce putea stoca pentru totdeauna imaginile cu ajutorul unei suprafețe de cupru, peste care se așeza un strat de argint, lucios. Aceasta placă, expusă la lumină și la vapori de iod, făcea ca iodul să se combine cu argintul, producându-se iodura de argint fotosensibilă. Prin urmare, o asemenea placă, expusă la lumină, timp de 20-30 de minute, putea să înregistreze o imagine și să o conserve.
Daguere a făcut acest process public în schimbul unei pensii pe viață, iar acest procedeu a pavat calea camerelor cu film pe care le foloseam în trecut.
1900 – Aparatul de fotografiat portabil
Aparatele de fotografiat erau ceva ce oricine își dorea pe vremea aceea, însă singurul lucru care stătea între aceste dispozitive și fotografi era faptul că aceste camera erau extreme de voluminoase, grele, mici cutii deloc atractive.
În 1900, aparatul de fotografiat Reise a schimbat tot. Acesta a fost primul aparat cu adevărat portabil din lume ce avea abilitatea de a fi ținut într-o formă compactă și era extrem de ușor în comparație cu modelele disponibile pe piață până atunci. Așa au apărut fotografiile pasionaților de călătorii.
1925 – Aparatul de fotografiat Leica Icompact care avea un superb obiectiv f/3,5 și putea face poze pe film de 35mm. Camerele moderne pe care le folosim azi și-au pornit existența din acest stadiu.
1947 – Aparatul Polaroid Model 95
În timp ce tot mai multe aparate de fotografiat erau lansate pe piață, o cameră ajunsese aproape un obiect de uz gospodăresc.
Însă, acest proces de a face fotografii și de a developa de pe negative a reprezentat un job plictisitor și consumator de timp.
O companie pe nume Polaroid a văzut această problemă și a decis să comprime acest proces într-o chestiune de secunde. Așa a apărut Polaroid Model 95 pe piață. Cu acest aparat de fotografiat fotografii nu trebuiau decât să apese pe un buton și aveau poza printată pe o hârtie specială, cumpărată tot de la Polaroid.
Ei bine, în acest stadiu, fotografia instant reprezenta o realitate, ușor SF ce e drept, dar care a impus o nouă turnură în evoluția aparatului de fotografiat.
1975 Prima cameră digitală Kodak
Deja aparatele de fotografiat se schimbaseră din acele cutii voluminoase într-unele portabile, iar lentul process de developare fusese deja comprimat la câteva minute.
Ei bine, în 1975, Steven Sasson de la Kodak a dezvoltat primul aparat de fotografiat digital din lume. Era o versiune modificată a lui Nikon SLR, cuplat cu un sensor digital CCD folosit pentru a capta informații de lumină și cu un magnetofon pe care se stocau fotografiile procesate.
Această invenție a propulsat industria aparatelor de fotografiat în viitor, totul fiind digitalizat și lucrurile fiind făcute în mult mai puțin timp. Cu toate acestea, abia în 1991 a fost disponibilă publicului larg o cameră digitală, dar care costa nu mai puțin de 13 mii de dolari.
1986 Aparatul de fotografiat Fuji QuickSnap
Deși aparatele de fotografiat au evoluat enorm în toți acești ani, rămăsese totuși un lucru care le ținea departe de oameni: prețul.
Fujifilm, o companie producătoare de film și aparate de fotografiat a trecut această barieră inventând prima cameră de unică folosință din lume, Fuji QuickSnap.
O astfel de cameră costa 4 dolari