Limba română, întrebare adresată de deeasvr, 8 ani în urmă

Căutați explicația pentru cuvântul "Empatie"..Alcătuiește un text de 8-10 enunțuri în care să se regăsească o situație în care acest sentiment este prezent..cine mă poate ajuta plzz​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de alinaolaru75
3

Explicație:

Cunoașterea celorlalți este fundamentală pentru comunicare și rezolvarea de probleme, iar înțelegerea gândurilor, sentimentelor și comportamentelor celorlalți se referă la conceptul de empatie. A te " pune în papucii" celuilalt, a dori sa îl ajuți (compasiune), a te implica fără să judeci ne permite sa "ajungem" la ceilalalti din punct de vedere emotional și sa înțelegem mult mai clar situațiile cu care aceștia se confruntă.

Exemplu: Ai citit o carte despre un copil abandonat de către ambii părinți. Copilul a fost lăsat în grija unei rude îndepărtate. Copilul incepe sa aibă sentimente de vinovăție față de situația părinților, devine din ce în ce mai trist, se închide în el și refuza sa comunice, se izolează de prieteni și cunoștințe, nu își dorește sa facă mai nimic. se blochează intr-o lume imaginara in care se simte protejat si înțeles. Pentru el este o lune imaginara, pentru tine aceasta reprezintă realitatea de zi cu zi. Acum imagineaza-ti cum simte acest copil lumea din jurul lui. Transpune-te pentru o clipa în viata personajului. "Simte" ceea ce trăiește el si "vezi" dincolo de aparente. observa din interior spre exterior sentimentele, emoțiile, trăirile acestui copil. Dincolo de sentimentul de compasiune si dorința de a-l ajuta sa depășească acest moment vei găsi metode de incurajare si modalități de conexiune, stări de reciprocitate cognitivă (de perceptie) pe care nici măcar tu nu știai ca le posezi. O vorbă bună, un sfat la vremea lui, o îmbrățișare sunt caracteristici definitorii ale empatiei.

Mult succes!


deeasvr: Mulțumesc❤
Alte întrebări interesante