Limba română, întrebare adresată de afclappedyou, 8 ani în urmă

Căutaţi în biblioteca personală sau în cea de la şcoală volume/texte în care sunt redate povești despre copilărie. • Realizați o scurtă prezentare a acestora (autor, titlu, ce anume este evocat- casa bunicilor, întâmplări etc.). • Prezentaţi lista voastră în fata colegilor. Ajutor dau coroana ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de alexandraung2009
0

Răspuns:

Copilăria este lumea mirifică din care lipsește tristețea. Aici, copiilor li se citește mereu pe fețe veselia, iar grijile îi ocolesc cu încăpățânare. În acest tărâm al fanteziei, buzele lor știu doar să râdă, iar sufletele lor zboară precum fluturii suavi în lumina caldă a soarelui de primăvară. Inocența cu care copiii își trăiesc copilăria este asemenea gingășiei prin care florile gustă din splendoarea vieții

Atunci când vorbesc despre copilărie, primul meu gând este legat de cel mai frumos lucru pe care îl are orice om pe acestă lume: mama. Zâmbetul ei cald m-a întâmpină de la primele secunde de viață. Glasu-i liniștit mi-a șoptit povești seară de seară și mi-a deschis drumul spre calea viselor frumoase. Chipul ei luminos mi-a călăuzit pașii pe tot parcursul copilăriei. Pentru copilăria mea, mama a fost pentru mine exact ce înseamnă razele soarelui pentru petalele plăpânde ale unei flori: viață și speranță.

Explicație:

sper ca este cât de cât corect

Sper te-am ajutat


afclappedyou: de fapt trebuie sa vorbesc despre 3 autori si poveștile lor despre copilărie și titlul
Răspuns de teodoraGeniu
3

poti vorbi despre amintiri din copilarie de Ion Creanga. Iti dau un exemplu si tu poti sa scrii mai mult.

Amintiri din copilarie de Ion Creanga este una dintre principalele lucrari ale scriitorului roman. Cartea ofera o relatare a copilariei lui Ion Creanga,petrecuta in satul Humulesti. El vorbeste despre nazbatiile petrecute de-alungul aniilor copilariei si adolescentei. Este o carte amuzanta,dar din care iti poti imagina cum puteau trai atunci oamenii. Este o lucrare a genului memorialistic.

SPER CA TE AM AJUTAT!!!!


afclappedyou: mulțumesc mult♡♡
afclappedyou: daca pot sa te rog sa îmi mai dai încă 2 la fel cu alt autor și etc.. ma ajuți te rog?
teodoraGeniu: sigur sa ma gandesc
afclappedyou: ok
teodoraGeniu: d-l goe este o carte amuzanta despre peripetiile domnsisorului goe in care este prezentat plecarea la bucuresti,pierderea palariei,blocarea in toaleta vagonului,etc.
afclappedyou: Ai mai găsit vreo unu?
afclappedyou: dar dacă nu mulțumesc mult
Alte întrebări interesante